Laleaua Princess Unique

Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase. Ies imediat in evidenta prin efectul decorativ, si pot fi folosite fie pentru ghivece mari, fie pentru parcele de teren in gradina unde sunt perfecte pentru aranjamente florale ample, fie ca este vorba de parcuri sau alei, fie de curti si terase. Longevive, relativ usor de cultivat si intretinut, sunt lalele de o rara frumusete si perfecte atunci cand vrem sa obtinem o pata de culoare vegetala intensa, puternica, diversa. 
 
Princess Unique este o varietate de lalea pe care o putem planta intr-un sol putin acid, fertil, cu drenaj bun, fie in gradina, fie in ghivece sau jardiniere. Alegeti un loc unde lalelele sa aiba parte de mult soare si nu uitati sa udati bulbii regulat, fara sa exagerati. Indepartati frecvent buruienile pentru ca Princess Unique sa se dezvolte repede si bine. Din fericire sunt rezistente la daunatori si temperaturile scazute, iar inflorescentele mari, rotunde, in trei culori dispuse intr-un model inegal, nuantele fiind intr-un neasteptat echilibru complementar.

Foto: wickedtulips.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva