Limonada cu limeta
Ingrediente:
1,5 kg limete
2 cani de zahar
800 ml apa plata sau minerala
gheata
Mod de preparare: limetele se taie si se storc, iar sucul se pune deoparte. Se decojesc, iar bucatile de coaja de limeta se presara cu toata cantitatea de zahar, amestecand bine, si amestecul se lasa acoperit pentru cel putin trei ore, preferabil peste noapte, pana cand zaharul se dizolva. Se toarna apoi apa si jumatate din suc, amestecand bine si trecand toata compozitia prin sita intr-o cana mare sau o carafa de sticla. Se tine la rece pentru cel putin doua ore si inainte de servire se adauga gheata, restul de suc de limeta si apa dupa gust.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu limeta si fructe de padure
Limeta cu aroma ei placuta, usoara, parfumata, poate sa schimbe radical un cocktail, o salata de fructe sau o bautura racoritoare. Iar in aceasta varianta puteti sa va bucurati de vitamina C din fructele de padure si limete, dar si de nutrientii din iaurtul excelent pentru o digestie sanatoasa.
-
Tratamente naturiste cu limeta
Limeta sau lamaia verde este intalnita tot mai des in bucatarie si nu numai, multi preferand-o pentru gustul placut, proaspat, racoritor, cu note usor amarui, mai putin intens decat al lamaii clasice, dar foarte aromat.
-
Limonada cu miere si ghimbir
Cand zilele sunt tot mai calduroase, sufocante, o carafa plina cu limonada rece, aromata si putin acrisoara, plina de savoare si vitamine, este una dintre cele mai bune alegeri. Si alaturi de ghimbirul proaspat ras, cu gustul sau usor picant si note exotice, este o bautura surprinzatoare si usor de pregatit.
-
Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta
Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.
-
Limonada cu ghimbir si menta
O reteta proaspata, racoritoare, dar care va ajuta si organismul sa fie mai tanar si sa aiba un plus de energie. Limonada este buna in orice moment al anului, dar cu atat mai mult in zilele calduroase de vara.