Limonada cu menta, castraveti si suc de lamaie
doi castraveti
cateva frunze de menta proaspata (dupa gust)
o lingurita cu varf coaja de lamaie rasa
o jumatate de cana suc proaspat de lamaie
cinci linguri de zahar alb
patru cani apa plata
cuburi de gheata
un castravete feliat subtire pentru decor
doua-trei felii foarte subtiri de lamaie pentru decor
Mod de preparare: cei doi castraveti se spala bine si se rad pe lung, foarte subtire, intr-un bol. Se adauga deasupra frunzele de menta tocate si amestecate bine cu zeama de lamaie, trecand totul prin sita foarte fina. Sucul se amesteca bine cu zaharul, sucul de lamaie si apa plata pana cand se dizolva complet zaharul. Se lasa la frigider pentru cel putin 60 de minute, apoi se serveste adaugand in fiecare pahar cateva cuburi de gheata, una-doua felii subtiri de lamaie si felii de castravete.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas
O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.
-
Cocktail cu whiskey, miere si ceai de musetel
De ce sa nu folosim ceaiul de musetel, parfumat si dulceag, si pentru un cocktail cu gust aparte? Alaturi de whiskey, miere si putin suc de lamaie rezultatul va fi surprinzator.
-
Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie
O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.
-
Sos cremos cu branza feta si suc de lamaie
Reteta in stil mediteranean, un sos pe baza de branza feta si iaurt ce este versatil, proaspat si usor de pregatit, bun pentru o gama larga de preparate.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.