Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

SolariiLucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii. Avantajul cultivarii legumelor in solarii este, ca si in cazul celor mentinute in sere, independenta fata de mediul inconjurator. Incinta este menita sa le ofere plantelor tot atat lumina ca si in mediul extern, in plus, o temperatura mai ridicata si constanta le asigura conditiile optime de dezvoltare.

Solarul este realizat in general din folie de plastic tansparenta fixata pe un schelet metalic. Desi in solar exista fluctuatii mai mari de temperatura, avantajul este ca rasadurile se pot planta cu mult inaintea celor din camp, primavara foarte devreme.

Astfel primele productii se vor obtine la inceputul verii, fapt ce permite infiintarea unei a doua, si chiar a treia culturi.

Principala caracteristica a legumiculturii in sere si solarii este folosirea intensiva a solurilor, der aceea se va acorda o importanta mare aplicarii de ingrasaminte. Bolile si daunatorii sunt si ei periclosi, putand compromite integral cultura, de aceea masurile profilactice de dezinfectie, de ardere a resturilor vegetale, de rotatie a culturilor si de iogiena fitosanitara vor fi aplicate cu strictete. In afara acestora, va prezentam mai departe principalele lucrari care se efectueaza in solarii, dupa plantare.

- verificarea in fiecare zi a starii de prindere a rasadurilor si, la nevoiie, inlocuirea celor care nu s-au prins

- afanarea periodica a solului, pentru distrugerea buruienilor dar si pentru a ajuta la buna dezvoltare a radacinilor plantelor; majoritatii speciilor legumicole le plac solurile usoare, bine aerisite, cu drenaj corespunzator

- asigurarea cantitatii de apa necesare, in functie de specie si de clima

- carnitul plantelor, in scopul grabirii fructificarii

Articole asemănătoare

 • Ce trebuie sa stiti inainte de a va cumpara o locuinta? Aflati ce trebuie sa aveti in vedere!

  Intentionati sa achizitionati o proprietate? Atentie la un detaliu pe care multi nu il iau in considerare la cumpararea unei locuinte. Nu doar pretul actual al imobilului este relevant, ci si costurile de intretinere ale acestuia estimate pe termen lung.

 • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

  Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

 • Desertificarea, un hazard natural ingrijorator

  Desertificarea este procesul de deteriorare a terenurilor aflate in zonele aride, semiaride si subumed-uscate care se datoreaza pierderii vegetatiei si a umiditatii solului. Rolul primordial in declansarea acestui hazard ecologic il au schimbarile climatice si unele activitati umane care perturba echilibrul naturii.

 • Gura Teghii, Buzau

  Gura Teghii a fost o veche asezare granicereasca, situata la hotarele Tarii Romanesti cu Moldova si cu Transilvania. Mai exact se afla in partea de nord a Judetului Buzau, in zona Carpatilor de Curbura.

 • 8 pasi pentru a reduce riscul unei afectiuni cardiace

  Chiar daca stiti ca la dvs. exista riscul sa va imbolnaviti de inima, iata cateva sfaturi cu care va putem ajuta. Pierderea kilogramelor in plus, de exemplu, face mai usoara ''munca'' de pastrare a presiunii arteriale in limitele normale si de mentinere sub control a diabetului.