Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

SolariiLucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii. Avantajul cultivarii legumelor in solarii este, ca si in cazul celor mentinute in sere, independenta fata de mediul inconjurator. Incinta este menita sa le ofere plantelor tot atat lumina ca si in mediul extern, in plus, o temperatura mai ridicata si constanta le asigura conditiile optime de dezvoltare.

Solarul este realizat in general din folie de plastic tansparenta fixata pe un schelet metalic. Desi in solar exista fluctuatii mai mari de temperatura, avantajul este ca rasadurile se pot planta cu mult inaintea celor din camp, primavara foarte devreme.

Astfel primele productii se vor obtine la inceputul verii, fapt ce permite infiintarea unei a doua, si chiar a treia culturi.

Principala caracteristica a legumiculturii in sere si solarii este folosirea intensiva a solurilor, der aceea se va acorda o importanta mare aplicarii de ingrasaminte. Bolile si daunatorii sunt si ei periclosi, putand compromite integral cultura, de aceea masurile profilactice de dezinfectie, de ardere a resturilor vegetale, de rotatie a culturilor si de iogiena fitosanitara vor fi aplicate cu strictete. In afara acestora, va prezentam mai departe principalele lucrari care se efectueaza in solarii, dupa plantare.

- verificarea in fiecare zi a starii de prindere a rasadurilor si, la nevoiie, inlocuirea celor care nu s-au prins

- afanarea periodica a solului, pentru distrugerea buruienilor dar si pentru a ajuta la buna dezvoltare a radacinilor plantelor; majoritatii speciilor legumicole le plac solurile usoare, bine aerisite, cu drenaj corespunzator

- asigurarea cantitatii de apa necesare, in functie de specie si de clima

- carnitul plantelor, in scopul grabirii fructificarii

Articole asemănătoare

  • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

    O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

  • Dalia Sunny Boy

    Varietate cu flori mari, parfumate, aspect decorativ deosebit si buna rezistenta in timp, Sunny Boy este o alegere excelenta pentru a fi cultivate in gradini, parcuri, dar la fel de usor si in ghivece sau jardiniere de dimensiuni mai mari

  • Big Ben - un bujor pe masura numelui

    Cu flori mari, rotunde, de un roz puternic, intens - veti intalni si exemplare care bat in visiniu - si o inaltime de aproximativ 100 de cm la maturitate, aceasta varietate de bujor a fost creata in 1943 si de cateva decenii este una dintre cele mai populare.

  • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

    Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

  • Gura Teghii, Buzau

    Gura Teghii a fost o veche asezare granicereasca, situata la hotarele Tarii Romanesti cu Moldova si cu Transilvania. Mai exact se afla in partea de nord a Judetului Buzau, in zona Carpatilor de Curbura.


Warning: fopen(cache/65c9c18152dc123090efe4290b36b169) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139