Big Ben - un bujor pe masura numelui

Cu flori mari, rotunde, de un roz puternic, intens - veti intalni si exemplare care bat in visiniu - si o inaltime de aproximativ 100 de cm la maturitate, aceasta varietate de bujor a fost creata in 1943 si de cateva decenii este una dintre cele mai populare. Nu intamplator a fost ales numele unui obiectiv turistic impresionant pentru acest bujor, pentru ca este un soi puternic, rezistent la ger, seceta si daunatori, cu inflorescente care ii transforma imediat in principala atractie din gradina. Au un parfum delicat, putin dulceag, care se simte pe toata perioada de inflorire fara sa domine sau sa devina deranjant. 
 
Pentru bujorii Big Ben veti avea nevoie de o portiune de sol cu drenare buna, fertil (eventual tratat cu ingrasaminte naturale inainte), mult soare - desi este o floare ce poate sa reziste si semi-umbra - si nu uitati ca in prima faza sa fie udati frecventi, dar fara excese. Se adapteaza la fel de usor in gradina sau in jardiniere si ghivece mai mari, si plantati din martie pana in noiembrie vor inflori primavara, umpland spatiul de culoare si aroma discreta. Se recomanda sa lasati intre bujorii Big Ben 50 de cm distanta, iar principalul avantaj ramane coloritul intens si vitalitatea iesita din comun pentru specie. 

Foto: easytogrowbulbs.com

Articole asemănătoare

  • Trandafirul Ingrid Bergman

    Daca va plac trandafirii "clasici" aceasta varietate ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, mai ales ca nuanta de rosu-inchis a florilor cu petale catifelate evoca o eleganta pe masura numelui acestui soi de trandafir teahibrid.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Bucataria uzbeka. Reteta de Lagman

    Uzbekistan este una dintre tarile de pe Drumul Matasii si poseda o istorie pe masura. Dincolo de vestigiile istorice care amintesc de vremuri apuse, arta culinara detine un rol important in cadrul a ceea ce astazi numim generic “mostenire culturala”.

  • Dovleacul – un aliment de toamna care iti imbunateste sanatatea

    Pe masura ce un anotimp il inlocuieste pe altul, regimul alimentar si preferintele culinare se schimba deopotriva.

  • Mic dejun cu orez si afine

    O dimineata placuta incepe cu un mic dejun pe masura, delicios si savuros. Astfel, va propunem sa incercati micul dejun cu orez si afine.