Lucrarile viticole si vinicole ale lunii ianuarie

Pentru a se bucura la timpul cuvenit de roadele vitei de vie si de produsele derivate ale strugurilor, viticultorul trebuie sa respecte riguros pe intreg parcursul anului unele cerinte de ingrijire.  Luna ianuarie, desi la fel de friguroasa ca cea precedenta, impune un surplus de atentie pentru ca pe masura ce vremea recoltarii se apropie strugurii si vinul au nevoie de mai multa implicare din partea noastra.

Daca in luna decembrie s-a continuat transportul gunoiului de grajd si s-a executat pritocul normal al vinului, iata care sunt obiectivele urmarite in luna ianuarie:      

- Se procura materialele necesare ca araci sau bulmaci, sarma etc;

- Se repara principalele unelte necesare lucrarilor vitivinicole;

- Se desfunda terenul pentru plantarile din primavara;

- Se pregatesc gropile pentru completarea golurilor;

- Se procura ingrasaminte chimice necesare;

- Se executa pritocul la vin;

- La strugurii de masa, pusi la pastrat, se inlatura bobitele stricate si se iau masuri pentru a nu ingheta;

- Se face umplerea golurilor in vase cu vine;

- Se controleaza rezistenta vinului la aer si in caz ca se brunifica se trateaza cu bioxid de sulf necesar;

- Se controleaza sticlele cu vin puse la pastrat;

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Zmeurul Yellow Giant

    Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii.

  • Ghioceii, mai mult decat simpli vestitori ai primaverii

    Florile “vedeta” ale lunii martie sunt mai mult decat banale martisoare pe care le oferim celor dragi. Ghioceii au pe langa calitatea de a ne aduce buna dispozitie si proprietati terapeutice recunoscute in lumea medicala.

  • Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie

    Primele zile ale lunii septembrie aduc de obicei, pe langa multa nostalgie, o grija deosebita pentru gradina. Scaderea temperaturilor nu mai este un lucru pe cale sa se intample, ci a devenit deja o certitudine reflectata de insasi natura ce ne inconjoara.

  • Cateva notiuni despre Ph-ul solului

    In primul si in primul rand cand facem referire la ph-ul solului trebuie sa avem in vedere ca acest termen indica nivelurile de aciditate si alcalinitate ale solului. Acestea afecteaza in mod direct disponibilitatea nutrientilor.

  • Gradini viu colorate intreg anul

    Atunci cand ne gandim sa amenajam o gradina de flori vrem ca aceasta sa fie frumoasa si atractiva intreg anul. Chiar daca in unele zone din cauza climei acest lucru pare aproape imposibil, cu putina munca puteti da viata unei gradini de invidiat.


Warning: fopen(cache/b7c6a0d44d03b443b9b720c0b65b0ed8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139