Luna Padurii

 La nivel mondial, incepand de astazi si pana pe 15 aprilie, are loc cel mai important eveniment de natura silvica si ecologica, ce pune accent pe importanta padurilor si al rolului esential al acestora in mentinerea echilibrului ecologic, "Luna Padurii".

Inceputurile acestei sarbatori dateaza din anul 1872, celebrand actiunea de sadire a arborilor in Statele Unite ale Americii, pentru contracararea efectelor despaduririlor masive din lupta pentru cucerirea Vestului.

In Romania, Luna Padurii a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1902, organizatorul principal fiind Spiru Haret. Spiru Haret era in acea perioada ministru al Cultelor si Instructiunii Publice, actiunea fiind relatata de ziarele timpului cu denumirea "Sarbatoarea sadirii arborelui".

Aceste eveniment incurajeaza acordarea grijii cuvenite pentru protejarea padurii si a extinderii vegetatiei forestiere.

Articole asemănătoare

 • Luna februarie si activitatile de intretinere a gradinii

  Cu o vreme calda si putin noroc, in luna februarie natura ne va rasplati cu primele flori pe anul acesta.

 • Intretinerea gradinii in prima luna din an

  Ca orice luna din an, chiar de intruchipeaza iarna prin excelenta, Ianuarie vine cu lucruri mai mult sau mai putin importante de realizat in gradina.

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Plantarea bulbilor in Luna lui Florar

  Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.