Magnolie Leonard Messel

Unul dintre cele mai populare si mai indragite soiuri de magnolie, Leonard Messel este o varietate de talie medie (la maturitate are in jur de patru metri inaltime) cu flori in forma de stea, de o nuanta roz cu tenta visinie si alb in interiorul celor 12 petale. E o magnolie care creste destul de repede si se adapteaza relativ usor chiar si solurilor mai putin fertile atat timp cat are parte de soare si lumina pentru toata ziua, rezista la temperaturile mai scazute si la daunatori, are multe inflorescente mari, cu un parfum dulceag, discret si usor de recunoscut. Daca in general magnolia este considerata o planta dificil de cultivat si intretinut, Leonard Messel este o exceptie. 
 
Pamantul ideal pentru aceasta magnolie ar trebui sa aiba drenare bine si PH neutru sau acid, iar locul din gradina (oferiti-i suficient spatiu circular) trebuie sa fie in bataia soarelui, fara umbra sau semiumbra, fara curenti reci de aer. Se planteaza primavara sau toamna, dar va trebui sa aveti rabdare pana cand magnolia va creste suficient pentru a inflori pentru prima oara. Florile sunt mari si rezista destul de mult in timp, reusind sa infrumuseteze orice gradina, parc sau spatiu verde.

Foto: bowerandbranch.com

 

Articole asemănătoare

 • Magnolie Galaxy

  Bun atat pentru parcuri cat si pentru gradini, acest soi de magnolie cu flori de un roz delicat a castigat deja mai multe premii si distinctii in cadrul competitiilor de profil, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Magnolii Black Tulip

  O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare.

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Magnolia Nigra

  Magnolia Nigra este una dintre cele mai bune alegeri pentru un arbust decorativ care iese usor din comun prin frumusetea florilor, dar si daca va doriti un soi rezistent la variatiile de temperatura si care nu necesita o atentie deosebita.