Marar in ghiveci

Pentru ca vremea rece a venit ne putem gandi la plante aromatice proaspete si in acest timp. Astfel nu uitati de mararul din ghiveci !

 

Mararul (Anethum graveolens)  iubeste lumina si solul bine udat si drenat in acelasi timp. Gustul frunzelor este si mai bun atunci cand mararul infloreste. Pentru a forta mararul sa creasca si sa faca mai multe frunze, taiati florile acestuia.

 

 

Pentru frunze gasim intotdeauna o multime de utilizari. Insa nici semintele n-ar trebui neglijate.

Semintele, cu un gust de lemn dulce, sunt foarte bune putin rumenite impreuna cu ridichile.

 

 

gradinamea.ro

Noiembrie 2007 

Articole asemănătoare

 • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

  O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

 • GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale

  Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci

 • Maslinul

  Maslinul este una din cele mai vechi plante de cultura. Pomisorii tinuti in ghiveci se bucura si radiaza de sanatate daca vara sunt tinuti in aer liber. Despre aceste plante se vorbeste

 • 8 sfaturi pentru plantele crescute indoor

  In cazul in care va plac plantele foarte mult si doriti sa aveti o casa care sa se bucure de frumusetea florilor, cele crescute in ghiveci v-ar putea ajuta foarte mult sa va indepliniti dorinta. Chiar daca pare ceva mai dificil sa mentineti o planta sanatoasa intr-un mediu inchis, in ghiveci, puteti reusi fara prea mari batai de cap.

 • Mirodenii in ghiveci

  Ce mirodenii rezista in ghivecele din bucatarie? Cum prind radacini? Cum trebuie sa le ingrijim? Cand le putem consuma?