Miltonia, frumusetea Americii Latine intr-un ghiveci de flori


Marele grup al orhideelor include o varietate de apartament declarata convingator de specialisti “floarea lunii Mai”. Miltonia este confundata uneori cu trei frati patati din cauza aspectului, chiar daca botanic vorbind cele doua nu sunt in relatie de rudenie.

Miltonia produce flori colorate in alb, roz si rosu, sau in combinatii de cate doua. Alaturi de aspect, o alta calitatea responsabila pentru sarmul sau bine cunoscut este mirosul parfumat. Aceasta orhidee care adauga un surplus de stralucire oricarei locuinte, cu florile sale captivante, infloreste primavara sau toamna. Pentru aceasta are insa nevoie de atentie. 

Din acest punct de vedere,  Miltonia este o planta deosebit de capricioasa, lucru pentru care nu oricine o cultiva cu succes. Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si la curentii de aer. De asemenea, atmosfera inchisa, neaerisita, compromite viitorul bobocilor.  

Nimeni si nimic nu o poate convinge sa se adapteze la conditii climatice diferite de cele intalnite in America de Sud. Melancolica dupa locurile de bastina, Miltonia iubeste umbra partiala si umiditatea. Planta se dezvolta minunat daca periodic ii sunt stropite si frunzele cu apa.  Prea putina lumina micsoreaza sansele plantei sa infloreasca, in vreme ce prea multa, sau mai bine spus lumina directa a soarelui arde frunzele.

Vara, cand este foarte cald si uscat, puteti sa cresteti nivelul de umiditate plasand ghivecele intr-o tava adanca cu pietris si apa. Miltonia se uda la 3 zile pe timpul sezonului cald si la 6 zile iarna. Fertilizarea se realizeaza lunar cu ingrasamant specific orhidelor, din aprilie pana in luna septembrie.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Piciorul cocosului - o explozie de culoare

  Ranunculus asiaticus - mai cunoscut sub denumirea populara de Piciorul cocosului - este una dintre cele mai frumoase si decorative flori de primavara, culorile sunt vii, intense, puternice, florile sunt mari si rezistente in timp, sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru balcoane, cresc la fel de bine direct in pamant sau intr-un ghiveci

 • Penjing Landscape - arta peisajelor reproduse intr-un ghiveci

  In China, Penjing este o extensie a artei modelarii bonsailor iar numele sau se traduce ad litteram “peisaj intr-un ghiveci”.

 • Cultivarea dovlecilor

  De mai bine de 5.000 de ani dovlecii sunt cultivati in intreaga lume in diferite marimi si varietati. De la cei mai mici care pot sa se dezvolte si intr-un ghiveci pana la cei gigant.

 • Trandafir japonez

  Ingrijire. Trandafirul japonez se cultiva intr-un ghiveci suficient de mare ce trebuie tinut la lumina, in casa. Foarte importanta este caldura.

 • Menta

  Menta este o planta perena, rezistenta si care se raspandeste repede, imediat ce ati plantat-o intr-un colt de gradina si i-ati pus la dispozitie destul spatiu...