Muscari

Muscari

Familia: Liliaceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Medie


Acest gen este compus din 30 de specii de plante bulboase. Sunt asemanatoare cu zambilele, au flori grupate intr-un spic floral in varful tulpinii de un albastru intens. Bulbii de Muscari sunt comestibili si foarte cautati.

Cultivare: usoara. Pentru a se dezvolta corespunzator au nevoie de o drenare corecta a apei, o expunere la soare sau la o usoara penumbra. Se planteaza direct in pamant la inceputul primaverii, adaugnd putin ingrasamant o data pe luna.

Reproducere: Se poate realiza prin bulbi, prin divizarea tufelor si prin seminte, cel mai indicat procedei fiind acela de inmultire prin plantarea bulbilor.

Specii si soiuri: Muscani armeniacum, Muscari botryoides, Muscari comosum, Muscari macrocarpum. 
 

Articole asemănătoare

  • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

    Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

  • Accente decorative de albastru in gradina

    Albastru, atunci cand predomina in jurul nostru, ne ofera o stare de confort, fiindu-i atribuite si numeroase semnificatii:

  • Flori de primavara in ghivece

    Cei care vor sa experimenteze bucuria obtinerii de plante primavaratice in ghivece, in interiorul propriei locuinte, pot cultiva flori de primavara pornind de la primul pas si anume, de la bulbii acestora.

  • Flori rosii pentru o gradina plina de pasiune

    Culorile sunt foarte importante, fie ca le folosim pentru vestimentatie, pentru amenajarea interiorului sau in gradina. Cu totii stim sau avem cateva notiuni despre semnificatia fiecarei culori in parte: albastrul este o culoare care calmeaza, verdele revigoreaza si relaxeaza, galbenul ne face mai optimisti, rosul emana energie si pasiune, etc. Asadar, persoanele care doresc sa isi amenajeze gradina in functie de culorile florilor, pot opta pentru varianta care li se potriveste cel mai bine.

  • Lalele, lalele...

    Numele stiintific al lalelelor, intilnit in toata lumea, este de origine persana, venind de la termenul -tulben-care inseamna turban, ca aluzie la asemanarea cupei florale cu traditionalele lor turbane.


Warning: fopen(cache/0beab5c4a842ff6b1131f32d320484ff) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139