Narcisa Altruist

Iata o varietate speciala de narcise bicolore, cu centrul de un rosu puternic spre portocaliu si petale galbene care pe masura ce planta se maturizeaza sa dobandeasca o nuanta mai inchisa, delicate si elegante, perfecte pentru a transforma gradina sau balconul (daca alegeti sa le cultivati in ghivece) intr-un spectacol de culoare si prospetime. Sunt foarte potrivite pentru buchete si aranjamente florale, din fericire rezista destul de mult pentru narcise dupa ce au fost taiate, si la fel de usor le puteti folosi in spatii verzi, parcuri, peluze pentru a delimita cromatic ariile vegetale. Se adapteaza usor, au nevoie de mult soare, un sol fertil si curatat de buruieni, cu drenare suficienta (nu uitati ca in prima perioada sa le udati frecvent, dar in cantitati moderate) si se pot folosi si ingrasaminte, dar nu este obligatoriu. Narcisele din soiul Altruist sunt destul de rezistente in timp, pana la 10-14 zile dupa ce au fost taiate, si suporta surprinzator de bine si gerul iernii. 
 
Se planteaza toamna si vor inflori anul urmator, in primavara, florile depasind 40 de cm inaltime. Se recomanda sa lasati intre narcisele de un galben cu tenta crem o distanta de macar 10 cm pentru a nu le sufoca si a le permite sa se dezvolte libere. Foarte bune pentru a fi plantate atat in grupuri mici cat si pentru a acoperi suprafete relativ mari.

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Florile in Feng Shui

  Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

 • Narcisa, o planta indragita a primaverii

  Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori, gratie frumusetii lor neegalate.

 • Flori potrivite pentru cadoul de Ziua Indragostitilor

  Fiind acea luna din an care include sarbatoarea Dragobetelui, februarie tinde sa-si piarda orice conotatie secundara, pentru ca - mai mult decat orice - oamenilor le place sa iubeasca si sa fie iubiti.

 • Narcisele: vestitorii primaverii

  Acolo unde infloresc vestitorii primaverii, imprastie in aer o mireasma inconfundabila, care transforma locuinta sau gradina intr-o oaza de buna dispozitie. Printre cele mai cunoscute sunt zambilele si narcisele