Narcisele Rip van Winkle - galbenul perfect pentru gradina

Narcise duble pline de culoare, de un galben surprinzator, puternic, proaspat, Rip van Winkle (un nume elegant pentru o floare pe masura) sunt un soi pitic, de pana la 20 de cm inaltime la maturitate, cu tulpini viguroase, elastice, de un verde placut. Este unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri de narcise pentru aspectul estetic, parfumul usor si delicat, felul in care acopera orice spatiu verde cand sunt plantate in palcuri si faptului ca sunt usor de plantat si ingrijit. Adaptate usor climatului din tara noastra, aceste narcise sunt perfecte pentru gradina, preferand locurile insorite, lumina ajutandu-le sa aiba nu doar un colorit mai viu, dar si sa reziste mai mult in timp. Alegeti o portiune de sol cu drenare buna, ideal putin acid si fertilizat inainte sa plantati bulbii narciselor.
 
Daca va place combinatia de galben si verde a petalelor inguste, ascutite, narcisele Rip van Winkle seamana destul de bine cu clasicele crizanteme, si s-ar putea ca primavara, cand incep sa infloreasca, sa ii pacaleasca pe vizitatorii care nu le privesc suficient de atent. Nu uitati sa le udati frecvent, fara excese, si din fericire veti avea mai multi ani aceste narcise in gradina pentru ca bulbii rezista si la gerurile iernii. Sunt o varietate cu o istorie de peste un secol, si de atunci continua sa convinga si sa atraga peste tot in lume, fiind una dintre cele mai des intalnite narcise, mai ales in gradinile si jardinierele cunoscatorilor. Pentru buchete si aranjamente florale aceste narcise trebuie taiate doar dupa ce inflorescentele s-au deschis complet. 

Foto: garden4you.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Crinul Boogie Woogie

  Varietate deosebita de crin cu flori mari, parfumate, cu petale pe care veti intalni galbenul, portocaliul, trandafiriul, acest Boogie Woogie este perfect pentru buchete si aranjamente florale pretentioase, dar si pentru parcuri sau gradini.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Anemonele blanda Rosea

  Cu inflorescente rezistente, numeroase, cu o dualitate cromatica delicata - albe in centru si mov deschis spre exteriorul petalelor - acest soi de anemone este perfect pentru amplasamente mai mari, pentru a transforma radical un spatiu verde, o gradina sau un parc, pentru a aduce o adevarata explozie de culoare cu eforturi si investitii minime.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • Si gradina merita cadouri

  In cautarea unui cadou perfect pentru gradina dumneavoastra, unul care sa infrumuseteze peisajul si sa schimbe aspectul designului in asa fel incat sa simtiti ca intreaga gradina va zambeste, posibilitatile sunt numeroase.