Nectarinele – rudele apropiate ale piersicilor

Este binecunoscut faptul ca nectarinele sunt rudele apropiate ale piersicilor. Singura deosebire, la prima vedere, este ca acestea nu sunt acoperite de puful fin, asemenea cojii de piersica. Pana in ziua de astazi nu este clar daca aceste fructe reprezinta incrucisarea dintre migdale si prune sau pur si simplu o mutatie a piersicii. Cert este faptul ca nectarinele sunt delicioase, racoritoare si foarte, foarte sanatoase.

Curios este faptul ca pe crengile piersicilor se afla uneori nectarine, iar pe cele ale nectarinilor se afla piersici. Acest lucru inseamna ca  pomii pot fi deosebiti in functie de fructele pe care le poarta si nu prin diferentele dintre trunchiuri sau frunze.

Nectarinele si efectele lor sanatoase

Nectarinele au un continut mai redus de apa fata de piersici, astfel valorile nutritive ating un procentaj de 60% peste cel al rudei apropiate. 100 grame nectarine (adica un fruct) contin aproximativ 50 calorii Nectarinele detin o cantitate mai mare de zahar fata de piersici, insa sunt mai bogate in vitamina C si carotina, iar celalate substante nutritive suplimentare sunt: potasiul, fosforul, magneziu, sodiu si calciu.

Depozitarea nectarinelor

Nectarinele seamana foarte mult cu piersicile, astfel trebuie avuta mare grija cand este vorba de depozitarea lor. Acestea nu trebuie asezate foarte apropiate una de cealalta, deoarece partea care s-a strivit se innegreste, iar apoi se inmoaie. Fructele se mentin proaspete aproximativ o saptamana daca sunt depozitate in frigider.

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Beneficii uimitoare ale mustului

    Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

  • Perele asiatice si sanatatea

    Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.

  • (P) Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

    Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei

    Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde

  • Parcul National Dajti, Albania

    Parcurile nationale se numara printre cele mai consistente atractii turistice ale Albaniei. Beneficiind de vegetatie bogata pe trei sferturi din suprafata sa, aceasta tara este considerata una dintre cele mai "verzi" din Europa.


Warning: fopen(cache/1a6b15c68eb17de1fed228ad994dc05a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139