(P) Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.

Afecţiunile gingivale reprezintă una din cele mai frecvente probleme din sfera oro-dentară. În stadiu incipient, acestea se prezintă sub formă de gingivită, manifestată prin modificarea culorii gingiilor spre roşu-violaceu, papilele sunt inflamate şi îndepărtate de pe dinţi, apar dureri, senzaţie de prurit gingival şi sângerări la periaj.

Treptat, boala evoluează spre structurile profunde, gingia începe să se retragă de pe dinţi, antrenând, apoi, osul alveolar şi dezvoltând aşa numitele pungi parodontale. Dacă este în stadiul incipient, gingivita poate fi stopată şi chiar eliminată.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla despre semnele incipiente ale afectării smalţului dentar, sensibilităţii dentare şi ce să faci împotriva lor.


 

 

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mancati pere

    Perele mancate crude, ca o gustare sanatoasa, s-au dovedit eficiente in intarirea sistemului imunitar, mai ales pe masura ce se apropie anotimpul rece, perioada care va aduce cu ea si numeroase raceli si gripe.

  • Serotonina - ce alimente ne ofera substanta fericirii?

    Nu mai este de mult un mister ca starea de spirit nu depinde doar de evenimentele din jurul nostru si ca o influenta majora asupra proceselor psihologice are si substratul biochimic.

  • Carnea de peste si acizii grasi Omega 3

    Pestele este un aliment permanent laudat de nutritionisti, care nu trebuie sa lipseasca in vreo saptamana din dieta. Gustul variat al diferitelor sortimente este in masura sa le faca oamenilor viata mai placuta si mai sanatoasa.

  • Alimentatia celor 5 elemente ale medicinei chinezesti

    Alimentatia celor 5 elemente isi are originile in medicina traditionala chinezeasca. Alimentele si mancarurile gatite sunt impartite in categorii in functie de efectul lor termic, insa si dupa gust.


Warning: fopen(cache/3dc5d908f3d0bc152dff00d99c59ef43) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139