(P) Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.

Afecţiunile gingivale reprezintă una din cele mai frecvente probleme din sfera oro-dentară. În stadiu incipient, acestea se prezintă sub formă de gingivită, manifestată prin modificarea culorii gingiilor spre roşu-violaceu, papilele sunt inflamate şi îndepărtate de pe dinţi, apar dureri, senzaţie de prurit gingival şi sângerări la periaj.

Treptat, boala evoluează spre structurile profunde, gingia începe să se retragă de pe dinţi, antrenând, apoi, osul alveolar şi dezvoltând aşa numitele pungi parodontale. Dacă este în stadiul incipient, gingivita poate fi stopată şi chiar eliminată.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla despre semnele incipiente ale afectării smalţului dentar, sensibilităţii dentare şi ce să faci împotriva lor.


 

 

Articole asemănătoare

 • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

  Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

 • Cinci motive pentru care trebuie sa mancati pere

  Perele mancate crude, ca o gustare sanatoasa, s-au dovedit eficiente in intarirea sistemului imunitar, mai ales pe masura ce se apropie anotimpul rece, perioada care va aduce cu ea si numeroase raceli si gripe.

 • Serotonina - ce alimente ne ofera substanta fericirii?

  Nu mai este de mult un mister ca starea de spirit nu depinde doar de evenimentele din jurul nostru si ca o influenta majora asupra proceselor psihologice are si substratul biochimic.

 • Alimentatia celor 5 elemente ale medicinei chinezesti

  Alimentatia celor 5 elemente isi are originile in medicina traditionala chinezeasca. Alimentele si mancarurile gatite sunt impartite in categorii in functie de efectul lor termic, insa si dupa gust.

 • Cat este de sanatos laptele de capra?

  Laptele este unul dintre alimentele preferate ale copiilor si adultilor de la masa de dimineata, fiind apreciat atat proaspat cat si sub forma produselor derivate. Desi din punct de vedere al popularitatii laptele de vaca se afla pe primul loc, nu la fel se intampla daca privim din perspectiva calitatii.