Nicotiana

Nicotiana Nicotiana

Familia: Solanaceae
Aspect: Erbacee
Perioada de inflorire: iunie-septembrie
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Abundenta

Genul Nicotiana cuprinde aproximativ 65 de specii anuale, perene, erbacee sau arbusti. Au flori puternic parfumate care se deschid seara la cele mai multe specii.

Cultivare: pot fi plantate in gradina sau in ghivece, intr-un compost format din doua parti pamant de flori, una din pamant de frunze putrede si una din nisip. Necesita mult soare, udari dese si adaugarea in apa de udat a unui ingrasamant o data la 3 saptamani primavara si vara. Toamna si iarna fie se muta in sera, fie se acopera pamantul din jurul lor cu cenusa, pamant cu frunze sau turba.

Reproducere: Se insamanteaza in februarie-martie, in pamant de flori umed, la umbra si o temperatura cuprinsa intre 13-16 C.

Pericole: Paduchii verzi se combat cu un insecticide pe baza de piretru si trebuie avuta in vedere, de asemenea, cantitatea de apa folosita.

Specii si soiuri: Nicotiana alata, Nicotiana glauca, Nicotiana suaveolens, Nicotiana sylvestris. 
 

Articole asemănătoare

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.

 • Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.

 • Flori de toamna

  Printre cele mai raspandite specii de gradina, cu inflorire in septembrie-octombrie se numara crizantemele, ochiul boului noptite (Mirabilis jalapa), daliile, garofitele (Dianthus), tuberozele (Polianthes tuberose), hortensia (Hydrangea), lonicera si desigur elegantii trandafiri (Rosa).

 • Flori care tolereaza caldura (2)

  Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...