Flori de toamna

 Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.

Frumusetea unei gradini nu trebuie sa apuna in acelasi timp cu anotimpul cald. Peisajul poate fi inviorat cu plante care vor fi inflorite pana la caderea brumei.

Printre cele mai raspandite flori pe care le puteti planta in gradina pentru o toamna frumoasa se numara crizantemele, crinii de toamna, hortensia, anemona si regina noptii.

Nicotiana affinis, regina noptii dupa numele popular, este o planta care infloreste si in luna octombrie daca vremea nu este prea aspra. Aceasta floare prefera alternanta dintre soare si umbra, iar pentru a se dezvolta are nevoie de un mediu unde sa fie ferita de soarele fierbinte, specific verii.

Totodata acestei plante ii prieste umiditatea solului. Este ideala pentru jardiniere si gradina, florile sale cu un aspect de trompeta ce capata culori vii fiind perfecte pentru a aduce buna dispozitie pe timp de toamna in orice gradina.

Originara din zonele montane din jurul Marii Mediterane, anemona este o floare foarte frumoasa ce creste in soluri bine drenate si bogate in humus. Aceasta floare se planteaza de regula toamna sau foarte devreme primavara. Inainte de plantare tuberculii se tin in apa.

Florile pot avea culori variate, de la rosu, roz sau alb pana la albastru si violet.

Hydragea sau dupa cum o cunoastem majoritatea dintre noi, hortensia, este originara din Japonia si face parte din familia Saxifrage. Nu este pretentioasa si se poate dezvolta in orice tip de sol. Infloreste vara si traieste pana toamna tarziu. Culorile hortensiei sunt in mare parte influentate de tipul solului. Daca acesta este acid planta va avea flori albastre. Daca este alcalin florile vor fi roz sau rosii.

O alta floare de o frumusete rara este crinul de toamna, originar din nord-estul Asiei. Acesta, din categoria plantelor perene, are la maturitate frunze lanceolate ce ating o lungime cuprinsa intre 3 si 40 de centimetri si un diametru de pana la 30 de centimetri.

Florile pot fi albastre, portocalii sau albe si cresc pe tulpini care ating pana la 80 de centimetri.

In plus, se cultiva si usor. Aceasta planta se poate dezvolta favorabil in orice tip de sol si nu are nevoie de o atentie sporita.

Doar la auzul cuvantului crizantema gandul iti zboara catre toamna. Acestea au capacitatea de a inveseli orice zi ploioasa si friguroasa de toamna.

Sunt originare din China si Japonia. nu sunt pretentioase si florile pot fi galbene,albe, portocalii, roz sau chiar violet.

Sursa Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.

 • Crizantema - planta decorativa de toamna

  Crizantemele sunt flori care nuanteaza gradinile, terasele si interioarele pe parcursul lunilor de toamna.

 • Gradinaritul de toamna

  Activitatile din gradina sunt pe sfarsite toamna. In aceste conditii, pentru a inviora peisajul tomnatic nu va ramane decat sa apelati la un altfel de gradinarit. L-am putea numi gradinarit de toamna, in ghivece, deoarece puteti planta astfel flori care sa va inveseleasca atunci cand vremea devine neprietenoasa.

 • Anemonele de toamna

  Anemonele de toamna par atat de delicate si de fragile incat ne creeaza impresia ca cea mai mica adiere de vant le-ar putea sterge culoarea de pe petalele imbujorate