PHLOX

 

Familia: PolemoniaceaePhlox
Aspect: Erbacee, tufa
Perioada de inflorire: Primavara-vara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Media

Genul Phlox cuprinde aproximativ 70 de specii erbacee, anuale si perene, rustice sau semirustice, cu flori numeroase si colorate, care se aduna in ciorchini.

Cultivare: Se planteaza in mai sau in septembrie, pe un teren bine drenat si insorit. Aceasta specie necesita o udare regulate si administrarea de ingrasaminte.

Reproducere: Se poate efectua prin insamantare, butasi sau divizarea tufelor. Insamantarea se face in martie, la o temperatura de 15 C.

Pericole: Aceste plante pot fi atacate de un nematod numit Ditylenchus dipsaci care nu poate fi inlaturat decat prin sacrificarea plantei. Septoria divaricata provoaca pete pe ramuri si frunze si poate fi tratata cu insecticide pe baza de cupru, iar Oidiumul se combate cu produse pe baza de sulf.

Specii si soiuri: Phlox adsurgens, Phlox bifida, Phlox douglasii, Phlox maculata, Phlox mesoleuca, Phlox subulata, Phlox paniculata. 
 

Articole asemănătoare

  • Primavara in gradina de flori perene

    Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca plantelor perene. Daca frigul iernii i-a tinut departe de gradina, sosirea zilelor calde ii invita acum afara din casa, propunandu-le sa redescopere in propria maniera frumusetea naturii.

  • Strategii de aranjare a gradinii de vara

    Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.

  • Un colt insorit de gradina cu plante perene

    Planul este destinat unei zone insorite din gradina si este foarte usor de realizat, chiar si pentru un incepator in domeniul gradinaritului. Sunt incluse plante perene rezistente, care iubesc soarele si care sunt usor de ingrijit.