Strategii de aranjare a gradinii de vara

          

phlox  

 

Doriti sa introduceti mai multa culoare in gradina dumneavoastra? Nimic mai simplu, ajutati florile sa infloreasca mai mult si mai frumos prin taierea catorva tulpini de flori fara a va ingrijora ca va ramane prea mult loc gol in straturile gradinii.

 

            Va oferim cateva strategii simple pentru a obliga plantele sa infloreasca fara a distruge imaginea si stilul gradinii dumneavoastra.

 

            In primul rand puteti incepe cu straturile de flori care marginesc gardul gradinii sau al garajului. Alegeti locurile cu soare mult si pamant bine afanat si fertilizat pentru a ajuta plantele sa se regenereze mai repede. Puteti planta si incrucisa plantele cum doriti, nu trebuie sa fie toate la aceeasi inaltime sau culoare. Plantati toate plantele care va plac.

 

            Pastrati locul cat mai simplu pentru a putea uda bine pamantul, sa aveti suficient loc pentru a-l curata de ierburi, si asigurati o oarecare simetrie a randurilor cu flori. Incercati sa nu le inghesuiti pentru a se sufoca singure, mai bine imprastiati-le inclusiv printre legume, evident pe marginea lor.

 

            Incercati sa aveti o schema minima pentru a nu exagera cu taiatul. Desenati pe hartie straturile si luati in considerare timpul de inflorire si inaltimea plantelor. Apoi marcati locurile sau plantele pe care doriti sa le taiati.

 

            Plantati in combinatie atat plante anuale cat si sezoniere. Asa veti avea in fiecare an florile preferate iar cele anuale vor constitui un experiment interesant. Ambele tipuri se preteaza la combinatii si taiere. Cu cat sunt mai variate cu atat veti avea de unde alege pentru a taia si realiza aranjamente florale inedite pentru casa.

 

            Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.

 

In continuare va reamintim cateva plante cu flori de vara care se preteaza de minune la orice fel de aranjamente din gradina dumneavoastra. Trandafirii si irisii raman pe primul loc, in toate nuantele posibile.  Interesante sunt si Achillea sau coada soricelului, Anemone japonica sau anemona japoneza, Campanula sau clopotelul, Carnation sau garoafa, Coreopsis, Echinacea purpurea, Gaillardia, Hibiscus moscheutos, Liatris, Monarda, Paeonia sau bujorul, Phlox, Rudbeckia hirta, Salvia si Veronica.

 

 

www.gradinamea.ro

11 Iunie 2007

 

 

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

  Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

 • Masca de hidratare a fetei cu struguri

  Deshidratarea este o problema a pielii care ne creeaza disconfort. Iar pentru a rezolva acest inconvenient, trebuie sa apelam si la metode naturale de hidratare a pielii. Un bun remediu impotriva deshidratarii este masca de fata, realizata din struguri.

 • Utilizarea pentru sanatate a uleiului de argan

  Uleiul de argan este un produs cosmetic multifunctional. Acesta este folositor pentru piele, par, unghii si ingrijire faciala. Astfel se restabileste prospetimea naturala, la care se adauga un plus de moliciune a pielii si a fetei.

 • Sucul de morcovi, un pahar de sanatate

  Sucul de morcovi este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, complex de vitamine B, acid folic si minerale precum calciu, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier.