Parcul National Valea Jiuzhai, China

Valea Jiuzhai este un parc national aflat in nordul provinciei Sichuan, ce se remarca prin frumusetea si unicitatea peisajelor exotice. Sursa de inspiratie pentru poeti si muzicieni, chinezii  il considera pana astazi cel mai pitoresc loc al tarii. Dintre cele 100 lacuri alpine numite cu termenul generic "haizi"( mare sau ocean) , mai cunoscute sunt: Lacul Wolong, Lacul Oglinda si Lacul Multicolor

Nu lipsesc nici pragurile sau cascadele cu ape repezi ce constituie o tinta principala a fotografilor profesionisti. Exista 17 cascade, cele mai faimoase remarcandu-se nu atat prin inaltime cat prin extinderea lor. Cascadele Pere si Nuorilang masoara fiecare 300 m latime, in timp ce cascada Panda circa 50 m.

Obiectivul, cuprins in patrimoniul UNESCO inca din anul 1992, are o lungime de 80 km si se afla la circa 400 km de capitala provinciei, Chengdu.   Numele Jiuzhai inseamna "Valea celor Noua Sate" si se refera la comunitatile tibetane injghebate cu mult timp in urma aici. Totusi, ultimele recensaminte releva ca numarul locuitorilor nu mai depaseste astazi 1500. 

Valea Jiuzhai a capatat o asemenea faima in egala masura datorita vegetatiei si a faunei, adpostind unele specii aflate in pericol, precum ursul panda gigant sau leopardul de zapada.

Dupa cum sugereaza si numele, Lacul Multicolor capata diferite nuante in functie de compozitia chimica si de incidenta razelor solare. Fiindca este situat la peste 3000 m induce intotdeauna turistilor o stare de liniste.  

Daca doriti sa vizitati Valea Jiuzhai  aveti toate motivele sa fiti precauti cand vine vorba de tinuta corespunzatoare. Vremea este destul de nefavorabila mai ales iarna cand mercurul din termometre coboara sub zero grade Celsiu. In rest, temperatura medie anuala ramane destul de scazuta, in jurul valorii de 7 grade Cesius.
 
In Parcul National Valea Jiuzhai cel mai frumos anotimp este toamna, atunci cand intreaga vale este aurita. Padurea se oglineste pe suprafata lacurilor atat de frumos incat turistii au convingerea ca traiesc intr-o lume de basm.


Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Parcul National Cheile Nerei

  Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.

 • Parcul National Wulingyuan, China

  Parcul National Wulingyuan se numara printre cele mai spectaculoase arii protejate din China si se gaseste in vestul provinciei Hunan.

 • Parcul National Saxon, Germania

  Nu departe de orasul Dresden se gaseste Parcul National Saxon, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa.