Parcul celor Sapte Stele, China

Parcul celor Sapte Stele este situat pe malul estic al raului Li, in apropiere de orasul chinez Guilin, si a fost denumit astfel dupa o legenda locala. Conform traditiei, cele sapte varfuri ale muntelui Qixing ar reprezenta stelele Carului Mare cazute in vremuri imemoriale pe pamant.

Suprafata sa de 100 hectare este caracterizata prin diversitate, cuprinzand munti eleganti, ape curgatoare, "paduri" de stanci, fauna si vegetatie bogata precum si unele relicve culturale. Cu mult timp in urma, intreaga suprafata era acoperita de formatiuni vegetale autohtone. Astazi, unul dintre simbolurile naturale ale parcului este copacul numit Guilin (Maslinul dulce sau Maslinul parfumat), ale carui flori sunt folosite la obtinerea ceaiurilor. 

Dintre obiectivele bine cunoscute amintim dealul Nanxi, o formatiune calcaroasa ce cuprinde pesterile Liu Xian si Pestera Dragonului Alb. Cel mai vechi explorator al dealului, care a trait in perioada dinastiei Tang (618-907 d. Hr), a fost atat de impresionat incat a gravat in interiorul uneia dintre ele un poem intitulat "Adio Nanxi".

Muntele Putuo este acoperit intr-o proportie foarte mare cu pesteri si pavilioane. La poalele vestice se gaseste Pestera Bixu supranumita "Casa nemuritorilor", care adaposteste numeroase formatiuni din calcar dizolvat (stalactite, stalagmite, stalpi). Temperatura se mentine constanta la 20 grade Celsius pe intreaga durata a anului. Pestera Bixu devenea punct de atractie local inca din primul mileniu al erei noastre.

Relieful zoomorf intens modelat de vant si ploaie a dat nastere inca din antichitate unor denumiri specifice. Dealul Camilei, asemanat din departate cu animalul omonim, si Dealul Trompei Elefantului sunt doua atractii de prima importanta in Parcul celor Sapte Stele.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Din lumea florilor

    Cea mai veche floare, dupa cum a fost numita de cercetatori, a fost un exemplar de Archaefructus sinensis, descoperit in 2002 in China, fosila ce avea o vechime estimata la 125 de milioane de ani.

  • Parcul National Semenic – Cheile Carasului

    Parcul National Semenic – Cheile Carasului cuprinde elemente naturale cu o valoare deosebita si se gaseste in sud-vestul Romaniei. Cele 36,214 ha sunt de mare interes sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic atat pentru cercetatori cat si pentru turisti.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei

    Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde

  • Parcul dendrologic Simeria, jud. Hunedoara

    Parcul dendrologic Simeria se afla in orasul omonim din judetul Hunedoara, la o distanta de circa 10 km fata de Deva.

  • Parcul National Wulingyuan, China

    Parcul National Wulingyuan se numara printre cele mai spectaculoase arii protejate din China si se gaseste in vestul provinciei Hunan.


Warning: fopen(cache/41c7197c7621a44a36e7ab001aac67c0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139