Petunia

Familia: Solanaceaepetunia
Aspect: Erbacee, tufa
Perioada de inflorire: Iunie-octombrie
Expunere: Plin soare
Udare: Abundenta

Aceste specii au flori foarte frumoase si in culori vii, care nu suporta vantul si ploaia.

Cultivare: Se planteaza in aprilie sau mai intr-un compost feltilizat amestecat cu putin nisip. Se pastreaza la soare si se uda abundent, adaugandu-se in apa de udat -din mai pana in septembrie - un ingrasamnt lichid bogat in potasiu o data la doua saptamani.

Rerpoducere: Se insamanteaza in luna martie intr-un compost normal, acoperit cu un strat de nisip care trebuie mentinut in permanenta umed, la o temperatura de 18-21 C.

Pericole: Este foarte important sa se asigure un drenaj corespunzator al apei si o protejare de shimbarile de temperatura. Pot fi atacate de paduchii verzi, care se combat printr-un insecticide pe baza de piretru.

Specii si soiuri: Petunia x hibrida.

Articole asemănătoare

 • Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii

  Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

 • Petunii in apartamente ?

  Planta Ruellia makoyana a luat numele botanistului francez Jean de la Ruelle, fiind intalnite in special denumirile comune: floarea maimutei, petunia mexicana sau petunia salbatica.

 • Folosirea culorii in amenajarea gradinii

  Se intampla de foarte multe ori sa cumparam plante din impuls si in cele din urma ajungem sa avem o gradina "vie" (inflorita) numai primavara. Cu putina precautie si planuire putem avea o gradina plina de flori si culoare, tot timpul anului si chiar o gama de nuante schimbatoare odata cu trecerea anotimpurilor.

 • Flori care tolereaza caldura (2)

  Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...