Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Petunia

flori, nisip, soare, specii de flori, soiuri de flori, insecticide, cultivare, udare, drenaj, familia, culori, temperatura, soiuri, tufa, bogat

Familia: Solanaceaepetunia
Aspect: Erbacee, tufa
Perioada de inflorire: Iunie-octombrie
Expunere: Plin soare
Udare: Abundenta

Aceste specii au flori foarte frumoase si in culori vii, care nu suporta vantul si ploaia.

Cultivare: Se planteaza in aprilie sau mai intr-un compost feltilizat amestecat cu putin nisip. Se pastreaza la soare si se uda abundent, adaugandu-se in apa de udat -din mai pana in septembrie - un ingrasamnt lichid bogat in potasiu o data la doua saptamani.

Rerpoducere: Se insamanteaza in luna martie intr-un compost normal, acoperit cu un strat de nisip care trebuie mentinut in permanenta umed, la o temperatura de 18-21 C.

Pericole: Este foarte important sa se asigure un drenaj corespunzator al apei si o protejare de shimbarile de temperatura. Pot fi atacate de paduchii verzi, care se combat printr-un insecticide pe baza de piretru.

Specii si soiuri: Petunia x hibrida.

Alte articole

Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii
Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.
Plante care iubesc razele directe ale soarelui
Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.
Petunii in apartamente ?
Planta Ruellia makoyana a luat numele botanistului francez Jean de la Ruelle, fiind intalnite in special denumirile comune: floarea maimutei, petunia mexicana sau petunia salbatica.
Folosirea culorii in amenajarea gradinii
Se intampla de foarte multe ori sa cumparam plante din impuls si in cele din urma ajungem sa avem o gradina "vie" (inflorita) numai primavara. Cu putina precautie si planuire putem avea o gradina plina de flori si culoare, tot timpul anului si chiar o gama de nuante schimbatoare odata cu trecerea anotimpurilor.
Flori care tolereaza caldura (2)
Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...