Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii


Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.  Zis si facut! In regiunile unde anul este impartit din punct de vedere climatic in 4 anotimpuri, luna august reprezinta un adevarat moment de cotitura in lumea vegetala.  Mai departe va prezentam cateva dintre florile ce-si au apogeul dezvoltarii acum, pe sfarsit de vara.

Crocosmia – cunoscuta si ca montbretia, aceasta floare este apreciata pentru florile tubulare, in nuante de rosu, galben si portocaliu. Planta matura ajunge la o inalme de maxim 120 cm si este intalnita ca floare ornamentala in gradini si ghivece. Cele mai cunoscute specii sunt: Babylon, Masonorum, Lucifer, Crocosmia pitica si Crocosmia inalta.

Anemonele japoneze – Aceasta planta este ideala pentru gradinarii care vor sa-si practice pasiunea fara prea mult tam-tam. Anemonele japoneze sunt ultimele care infloresc, din august pana prin octombrie, au tulpini inalte de pana la 1,5 m si flori asemanatoare cu margaretele. Sunt frecvent folosite in amenajarea peisagera sau chiar la mascarea unor fatade, datorita inaltimii ei.

Penstemon – are tulpini scurte si flori mari in forma de clopot, purpurii, roz sau albastre. Este o planta toleranta si destul de rezistenta la seceta si alte conditii extreme.  Cea mai raspandita specie de penstemon creste de la 0,6 m la 0,9 m. Arata bine in straturi si borduri, precum si in vaze cu flori. 

Knautia macedonica – planta perena erbacee, toleranta la seceta. Florile sunt de un rosu inchis si infloreste pe toata perioada verii. Florile sunt atractive pentru fluturi, se inmulteste de la an la an prin autoinsamantare.

Petunia Surfinia – are o crestere foarte rapida si este disponibila in diferite culori, printre care: alb, roz, rosu, albastru, violet. Prezinta o ramificare mult mai bogata decat petunia. Planta a fost creata in anii 1989-1990 de specialistii japonezi prin diferite incrucisari. Aceste exemplare infloresc pana la sfarsitul verii. Alegeti un loc cu semiumbra si va veti bucura din plin de mirosul lor parfumat.

Lavandula angustifolia “Imperial Gem” –  planta perena erbacee, puternic aromata, creste pana la 60 de cm inaltime si are nevoie de soare puternic. Culoarea florii este de un violet inchis iar frunzele sunt argintii.

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

  Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

 • Alegeti dintre conifere, tisa

  Rezista foarte bine la inghet si poluare, dar si la temperaturi ridicate, foarte utili pentru decoratiuni si pentru a delimita un gard viu, usor de inmultit si de plantat.

 • Plante de interior - Dipladenia sanderi

  Poate inflori, incepand cu jumatatea lunii aprilie pana la sfarsitul lui septembrie. Florile sub forma de trompeta, pot imbraca, functie de varietatea de care apartin, diverse nuante de alb, roz sau rosu.

 • Lalele, narcise, zambile...

  Exista plante bulboase care infloresc primavara, cum sunt zambilele, lalelele, narcisele si crocusii. Acestea se planteaza toamna, din luna octombrie. O alta categorie este grupul bulbilor de vara, printre care se numara daliile, crinii si gladiolele. Bulbii acestora se planteaza primavara, dupa jumatatea lunii martie.

 • O gradina pentru sfarsitul verii

  Acest strat de flori explodeaza in culoare la sfarsitul verii si arata extraordinar de bine pe toata perioada toamnei. Sapte plante perene si o planta anuala creaza o varietate de culori si texturi pe tot sezonul cald...