Pinul se adapteaza usor conditiilor climatice

pin

 

 Una dintre cele cunoscute specii de conifere mari, pinul are peste 110 varietati, intalnite mai ales in emisfera nordica, reusind sa se adapteze atat in conditii de clima foarte rece si umeda, cat si in zonele mult mai calduroase.

 

De dimensiuni impresionante, foarte rezistenti, cu frunzisul bogat, usor de recunoscut datorita formei de ace lungi.

 

In functie de varietate, frunzele in forma de ace, cu aroma intensa si specifica, pot avea pana la 45 de centimetri lungime, fiind grupate cate 2 - 5.

 

Coaja arborelui este groasa, adesea crapata, inchisa la culoare. Duritatea lemnului de pin variaza foarte mult in functie de varietate si climat.

 

Este indicat pentru gradinile mari, asigurand atat un plus de frumusete si echilibru, cat si protectia impotriva soarelui foarte puternic si vantului. Are nevoie de mult spatiu, mai ales varietatile cu frunzis bogat, un sol relativ uscat si soare mediu. Pamantul trebuie udat des pana cand pinul prinde radacini puternice.

 

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Perele Conference

  Un soi foarte popular si apreciat de cunoscatori, Conference este o para de masa cu forma alungita, de culoare verde inchis, cu mici pete intunecate, gust dulce, parfumata si zemoasa, fructele de marime medie spre mare fiind foarte bune crude, ca gustare, in diverse retete de desert, sub forma de gem, dulceata, compot.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Craitele Pitic Galben

  Craitele sunt printre cele mai populare si indragite flori si se adapteaza usor oricarui tip de sol, prefera cat mai mult soare dar se pot dezvolta bine si intr-un regim de semiumbra.

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.