Citeste articole din "Plante decorative prin flori"

  • Bougainvillea

    Bougainvillea

    Bougainvillea spectabillis este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, lemnoasa, unele specii prezentand spini. Planta este ornamentala prin bracteele (frunzulitele de la baza florii) care pot fi colorate in nuante pornind de la rosu sau violet pana la galben, orange sau purpuriu. Aceste bractee au un aspect de pergament, de unde vine si denumirea plantei. Foarte multi le confunda cu florile, in realitate florile Bougainvilleei nu sunt foarte aspectuoase - sunt mici, de forma tubulara. Desi in locurile natale ea atinge dimensiuni apreciabile si capata aspectul unei liane viu colorate, in Romania nu va creste foarte mult. Trebuie sa tinem de faptul ca este o planta tropicala si are nevoie de o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru a supravietui. Iarna, ghiveciul trebuie mutat in casa, intr-un spatiu luminat.

  • Browallia

    Browallia

    Browallia este un mic arbust peren originar din America meridionala. Planta creste sub forma unei tufe rotunde cu multe flori, foarte ramificata. Aceasta poate ajunge pana la o inaltime de 30-40 de centimetri. Tulpinile sunt subtiri, de culoare maro deschis sau verde, frunzele au forma ovala, de culoare verde stralucitor, brazdate de nervuri proeminente. Browallia produce numeroase flori cu forma de stea si o marime de aproximativ trei centimetri. De cele mai multe ori, florile au culoare bleu-violet, cu mijlocul alb sau galben, insa exista si exemplare care produc flori de culoare alba. Browallia este cultivata ca planta de apartament, insa este folosita de multe ori si pentru decorarea gradinii.

  • Brunfelsia

    Brunfelsia

    Cea mai cultivata specie este B. calycina. Aceasta creste sub forma de arbust cu coroana rara, mai mult larga, decat inalta. Are frunzele groase, lanceolate sau oval alungite, de culoare verde inchis. Florile sunt mari, au 5 petale largi, rotunjite, avad forma tubulara la baza. Culoarea florilor este schimbatoare, trecand de la violet la alb, de unde si denumirea populara.

  • Calceolaria

    Calceolaria

    Genul cuprinde peste 300 de specii diferite, erbacee sau lemnoase, perene, anuale, bisanuale. Dintre ele C. hybrida este cea mai interesanta, fiind foarte decorativa prin forma bizara a florilor si coloritul variat al acestora, pe nuante de roz, rosu sau galben, adesea tigrate, cu puncte sau pete mai inchise la culoare. Florile bilabiate au labiul inferior foarte dezvoltat, de forma unei pungi sau umflaturi.

  • Callistemon

    Callistemon

    Are forma unui arbore inalt de 10-12m in locurile de origine (Australia), in conditiile de camera putand atinge inaltimea de 90-100 cm. Frunzele sunt pieloase, inguste si ascutite, de culoarea verde cenusiu. Vara formeaza spice florale cilindrice avand aspectul periei de spalat sticle. Acestea sunt lipsite de petale, dar prezinte numeroase stamine rosii, cu varful galben, lungi, stralucitoare. Inflorescenta se termina cu un buchet de frunze.

  • Camellia

    Camellia

    Camelia sau trandafirul japonez este o planta decorativa foarte apreciata pentru frunzisul persistent, verde stralucitor si florile mari, simple sau involte, colorate in diverse nuante de rosu, violet, roz, alb. Planta inregistreaza cresteri vegetative din primavara pana in luna august, cand are loc si formarea mugurilor floriferi.

  • Campanula

    Campanula

    Formeaza numerosi lastari, subtiri si flexibili, ce atarna, de culoare verde argintiu. Florile sunt albastre, cu 5 petale disticte, in forma de stea. Sunt incadrate de frunze mici, rotunde, colorate verde intens.

  • Catharanthus

    Catharanthus

    Planta este stufoasa,mica,de 30-40 cm inaltime. Frunzele sunt persistente, oblongi, ascutite, de culoarea verde inchis, stralucitor pe fata superioara si verde mat reversul. Floarea este lung tubulara cu 5 diviziuni distincte la deschidere.Culoarea corolei este roz inchis nuantat cu purpuriu in centru. Alte culori obtinute sunt: alb, rosu, purpuriu, lavand. Florile acopera foliajul stralucitor cand planta este la maximum de inflorire. Infloreste abundent din primavara pana in toamna. Planta are crestere rapida.

  • Cestrum

    Cestrum

    Cestrum (Cestrum elegans) este un arbust stufos, cu inaltimea de 1,5 m, care se distinge mai ales prin florile sale deosebite, de culoare rosu-visiniu.

  • Clerodendrum

    Clerodendrum

    Genul cuprinde numeroase specii arbustive si agatatoare; sunt decorative prin florile parfumate, divers colorate (rosu, alb sau roz) asezate in buchete compacte, terminale. Specia Clerodendron thomsoniae - "Arborele norocului" are florile usor pendule, albe, cu extremitatile rosii. Infloreste toata vara si se inmulteste usor prin butasire.


Warning: fopen(cache/682dff3acc49c18181d926c577b3ecd4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139