Citeste articole din "Plante decorative prin flori"

 • Floarea nationala a Chinei

  Floarea nationala a Chinei

  Un numar de 62 de savanti ai Academiei Chineze de Stiinte si Academiei Chineze de Inginerie au avut o sarcina foarte dificila.

 • Mirosul imbietor al iasomiei

  Mirosul imbietor al iasomiei

  Iasomia este o floare deosebita. Putin stiu ca ea provine din familia maslinelor si se raspandeste ca arbust. Cele mai multe tipuri de iasomie sunt originare din zonele calduroase ale Europei, Asiei si Africii.

 • Contesa trandafirilor

  Contesa trandafirilor

  Contesa Maria Henrieta Chotek s-a facut remarcata in istorie prin cresterea trandafirilor, ea fiind creatoarea rozariului din localitatea Dolna Krupa, Slovacia.

 • Faceti-va ziua mai frumoasa decorandu-va casa cu flori

  Faceti-va ziua mai frumoasa decorandu-va casa cu flori

  Un studiu condus de Nancy Etcoff, medic in cadrul spitalului general din Massachusetts si profesor la Universitatea de Medicia Harvard a adus in prim plan lumii intregi beneficiile aranjamentelor florale din casa in care locuim.

 • Un trandafir sub un alt nume ce inseamna?

  Un trandafir sub un alt nume ce inseamna?

  Putine flori au farmecul si stralucirea unui trandafir. Acestia cresc in salbaticie in aproape toate colturile lumii, au fost hibridizati si s-a ajuns la un numar de peste 7500 de specii.

 • Flori in ghiveci. Muscate.

  Flori in ghiveci. Muscate.

  Muscata a fost apreciata in mod deosebit de-a lungul timpului. Si astazi, in vasta oferta de plante, muscata este preferata.

 • Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Planta erbacee, cu port de tufa compacta si crestere joasa, Torenia fournieri se cultiva ca planta de interior. Are frunzele de culoare verde intens, simple, ovale si cu margini crestate. Florile de diverse culori, cu aspect usor tubular, au la exteriorul petalelor nuante ceva mai inchise decat restul corolei, iar interior un ochi galben.

 • Abutilon

  Abutilon

  Se numeste artar de camera din pricina frunzelor, care seamana mult cu cele ale unui artar. Cu toate acestea, abutilon face parte din familia Malvaceae, fiind ruda buna cu Hibiscus - trandafirul chinezesc. Nu mai putin de 150 de specii se regasesc in genul Abutilon, multe din ele decorative, atat prin flori, cat si prin frunzele sustinute de lastari ce se arcuiesc gratios.Florile sunt mari, pendente, campanulate, de culoare alba, rosie, violeta, portocalie sau galbena, si se succed din primavara pana in toamna.