Plantele si Muzica

plante imagini

 

 Plantele cresc mai bine cand asculta muzica. Cercetarile efectuate au demonstrat ca sub influenta vibratiilor sonore de o anumita frecventa si intensitate miscarea cloroplastelor din celule se accelereaza. Aceasta duce la intensificarea metabolismului, stimuland cresterea mai rapida a plantei.

 

Plantele sunt totusi firave si nu agreeaza orice fel de muzica. Ele se dezvolta mai usor si cresc mai repede doar pe ritmuri lente, redate in special de instrumente confectionate din elemente naturale, precum vioara, violoncelul, pianul.

 

Muzica compusa de Wagner, Beethoven, Mozart sau Vivaldi ajuta plantele sa se dezvolte armonios.

Articole asemănătoare

 • Plante toxice pentru animalele de companie

  Plantele si animalele de companie sunt cele doua coordonate dupa care se ghideaza o buna parte din populatia globului. Orice iubitor de natura intelege rostul si frumusetea ficarei specii in parte, iar la un moment dat, inevitabil, ajunge in ipostaza sa le aleaga pe amandoua.

 • Gradinaritul indoor, mai usor cu ajutorul LED

  Daca iubiti plantele si spatiul detinut va ofera posibilitatea sa amenajati o camera special pentru acestea veti avea nevoie de mult soare. In cazul in care razele acestuia nu sunt foarte darnice cu intreaga incapere cu siguranta veti avea nevoie de un plus de lumina.

 • Sa facem distinctia intre taierea si tunderea plantelor ornamentale

  In fiecare an gradinarii care tin la aspectul general al peisajului gradinii ar trebui sa faca un pas inapoi, sa priveasca atent plantele si sa puna la punct un plan de taiere, menit sa rearanjeze forma acestuia.

 • Parcuri cu un aspect de basm toamna

  Cand toamna isi intra in drepturi de la o zi la alta si frigul se face simtit tot mai mult plantele si solul fac ultimele pregatiri. Iarna se apropie. Pentru a admira frumusetea naturala oferita de frumosul anotimp tomnatic nu este necesar sa va uitati peste hotare.

 • Plantele si lumina

  Orice planta reprezinta un agregat chimic activ, un laborator natural in care se obtin produse de sinteza fara de care nici plantele nici oamenii nu ar putea exista.