Primul drum verde din Romania

Vineri a fost inaugurat Drumul mostenirii maramuresene, primul Greenway (drum verde) din Romania. In prezenta presedintelui Fundatiei Ecologic, realizatorul proiectului, si a primarului din Ocna Sugatag, drumul a fost deschis pentru turisti. Un astfel de drum verde poate fi strabatut cu piciorul, cu bicicleta sau caruta pe timpul verii, ori cu sania iarna. O intreaga retea de astfel de drumuri verzi se raspandeste in Europa, in special in zonele cu potential ecoturistic. Unul din cele mai cunoscute este traseul pentru biciclisti care face legatura intre Praga si Viena.

 

Drumul mostenirii maramuresene este un traseu lung de 64 de km care porneste din Ocna Sugatag. Turiºtii pot vedea parcurgand acest traseu zonele umede de la poalele Gutaiului, Rezervaþia Creasta Cocosului, satele Budesti, Breb, Mara, Desesti, Harnicesti, cu bisericile de lemn, atelierele mestesugaresti si arhitectura traditionala. Acesta urmeaza sa fie inregistrat si certificat la nivel national si inscris in reteaua europeana Greenway.

 

Dragos Serban
25.10.2006

Articole asemănătoare

  • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

    Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

  • Marul lupului, mai puternica decat orice planta medicinala din Romania

    Este de departe cea mai puternica planta medicinala din Romania si cu toate acestea putini o recunosc in natura si ii acorda locul cuvenit intre remediile fitoterapeutice.

  • Roua cerului si Rezervatia Tinovu Mohos

    Roua cerului (Drosera rotundifolia), unica planta carnivora din Romania se intalneste in turbariile din muntii nostri dar si in nordul Europei, America de Nord, Siberia, Corea, Japonia si Noua Guinee.

  • Supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi

    O supa usoara si cu un gust bogat este supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi. Ceapa verde din compozitia supei are proprietati diuretice, purificatoare si stimulente asupra proceselor de regenerare ale organismului nostru.

  • Busuiocul - poveste si traditie

    Dupa ce a fost recoltat din iunie pana toamna tarziu si uscat sub diferite forme (in buchet sau in strat), busuiocul, una dintre plantele de cultura cele mai apreciate din Romania, este gata sa se bucure ca in fiecare an de aprecierea noastra.


Warning: fopen(cache/d3547c770faa0d790af69450d6240ab6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139