Raceala se trateaza cu lamie

Daca va simtiti slabit, aveti nasul infundat si va doare in gat acestea ar putea fi primele semne ca va paste o raceala. In acest moment, consolidarea sistemului imunitar devine un scop la fel de important ca si combaterea virusului in sine, iar lamaia joaca un rol deosebit de important in acest proces.

Daca pentru o persoana adulta lupta cu raceala poate lua multiple forme, nu la fel se intampla in cazul copiilor si al femeilor gravide care trebuie sa adpote solutii cat putin primejdioase pentru organismul lor fragil.

Dintre remediile obtinute cu usurinta in casa, sucul de lamaie este poate cel care ofera cea mai prompta rezolvare Iata si explicatia: lamaia asigura unui adult in medie 80 % din necesarul zilnic de Vitamina C, imunizandu-l.

Cand un numar mai mare de globule albe intra in compozitia sangelui actiunea virusului este intrerupta mult mai timpuriu. Asadar, in loc sa apelati la medicamentele traditionale ar fi bine sa beti un ceai cald cu suc de lamaie si putina miere, dupa masa sau in timpul mesei.

 Bautura calda este menita sa neutralize aciditatea lamaii iar mierea sa ofere un gust ademenitor. Inainte de a administra mierea si lamaia in apa calda copiilor, verificati intotdeauna pe incheietura mainii temperatura amestecului.

Teoretic, doua portii de ceai cu suc de lamaie pe zi sunt suficiente pentru a utiliza cu succes leacul.
      
Reteta:  Se taie 3 lamai in patru parti si se pun 5-10 minute la fiert intr-o cantitate de 500 ml apa. Se lasa totul sa se mai raceasca apoi se strecoara si se bea compozitia indulcita cu miere de albine.

Sursa foto

I. C.  

Articole asemănătoare