Red Diamond, nectarine savuroase

Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat. O foarte buna alegere pentru livezi sau pentru a planta primul pom fructifer intr-o gradina de mai mici dimensiuni, este un soi care nu va avea nevoie de foarte mult spatiu circular, iar la maturitate nu va depasi trei metri, fiind un exemplar foarte aspectuos. 
 
Puietii de Red Diamond se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba un sol fertil, cu drenare cat mai buna si expus cea mai mare parte din zi luminii solare, lasand un metru si jumatate distanta intre puieti sau alte plante, si puteti fertiliza in prealabil acea portiune de pamant. Se va uda frecvent in perioada de inceput si este obligatoriu sa alegeti un loc unde acest pom fructifer sa nu stea in umbra sau in bataia curentilor reci de aer. Fructele mari, rotunde, depasind in medie 150 de grame fiecare incep sa se coaca de la jumatatea verii, din lunea iulie mai ales dupa ce pomul s-a maturizat, si veti culege peste 30 de kilograme anual de la fiecare exemplar. Are o buna rezistenta la boli si daunatori, iar primavara trebuie indepartate portiunile uscate sau cele cu aspect bolnav. Suporta bine si perioadele geroase, dar in timpul verii, cand zilele sunt caniculare, se recomanda sa fie udat mai frecvent, dimineata sau seara.

Foto: tomorrowsharvest.com

Articole asemănătoare

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Trandafirii Red Intuition

  Soi teahibrid de un rosu inchis, catifelat, cu petale mari si striatii intr-o nuanta mai deschisa, perfect pentru decoratiuni florale sau buchete elegante (florile pot rezista in vaza pana la 8-10 zile), acest Red Intuition este foarte apreciat de cunoscatori, rezistent la intemperii, perioade geroase, boli si daunatori, se cultiva si intretine relativ usor pentru un trandafir de o asemenea frumusete.