Red Diamond, nectarine savuroase

Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat. O foarte buna alegere pentru livezi sau pentru a planta primul pom fructifer intr-o gradina de mai mici dimensiuni, este un soi care nu va avea nevoie de foarte mult spatiu circular, iar la maturitate nu va depasi trei metri, fiind un exemplar foarte aspectuos. 
 
Puietii de Red Diamond se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba un sol fertil, cu drenare cat mai buna si expus cea mai mare parte din zi luminii solare, lasand un metru si jumatate distanta intre puieti sau alte plante, si puteti fertiliza in prealabil acea portiune de pamant. Se va uda frecvent in perioada de inceput si este obligatoriu sa alegeti un loc unde acest pom fructifer sa nu stea in umbra sau in bataia curentilor reci de aer. Fructele mari, rotunde, depasind in medie 150 de grame fiecare incep sa se coaca de la jumatatea verii, din lunea iulie mai ales dupa ce pomul s-a maturizat, si veti culege peste 30 de kilograme anual de la fiecare exemplar. Are o buna rezistenta la boli si daunatori, iar primavara trebuie indepartate portiunile uscate sau cele cu aspect bolnav. Suporta bine si perioadele geroase, dar in timpul verii, cand zilele sunt caniculare, se recomanda sa fie udat mai frecvent, dimineata sau seara.

Foto: tomorrowsharvest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Red Intuition

  Soi teahibrid de un rosu inchis, catifelat, cu petale mari si striatii intr-o nuanta mai deschisa, perfect pentru decoratiuni florale sau buchete elegante (florile pot rezista in vaza pana la 8-10 zile), acest Red Intuition este foarte apreciat de cunoscatori, rezistent la intemperii, perioade geroase, boli si daunatori, se cultiva si intretine relativ usor pentru un trandafir de o asemenea frumusete.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.