Remedii naturale pentru parul moale

Nu toata lumea are noroc de un par cu volum, cu firul tare si sanatos, care sa stea asa cum ne dorim atunci cand ne coafam. Persoanele care au firele subtiri stiu foarte bine ce inseamna sa isi aranjeze in zadar parul, sa gaseasca dimineata pe perna multe fire rupte sau sa adune cate un pumn intreg dupa dus.

Latimea firului de par este in medie intre 0,05 si 0,08 mm. Tot ceea ce se afla sub aceasta medie este desmenat drept par sensibil, fin, subtire. Grosimea firului de par este conditionata de gena fiecaruia, iar acest lucru nu poate fi schimbat in timp. Totusi nu trebuie sa ne facem foarte multe griji. Desi parul este subtire si din aceasta cauza se rupe mai repede, acesta se regenereaza mai repede decat in cazul altor tipuri de par.

Exista spre bucuria noastra cateva trucuri, care cel putin din punct de vedere optic face ca firele de par sa arate mai voluminoase, mai groase. Firele subtiri de par stralucesc si sunt sanatoase datorita produselor de ingrijire, insa cu ce ne ajuta acest lucru, daca parul sta aproape lipit de cap, dand astfel impresia de par imbacsit si nespalat? Noile frizuri arata foarte “triste” dupa cateva ore de la iesirea din coafor.

Totusi ce se poate face, mai ales ca grosimea parului nu poate fi influentata de niciun tratament din lume? Acest tip de par are nevoie de mai multa atentie si ingrijire fata de celalate. Acesta trebuie spalat mai des, insa cu produse in cantitati bine dozate, in mod contrar parul va fi prea “incarcat” si “suprasolicitat”. De aceea este foarte important sa-l clatim foarte bine!

Este bine sa incercam sa folosim remedii – sampon, masca, balsam – cat mai naturale cu putinta, astfel parul nostru nu va avea de suferit de pe urma chimicalelor si va primi un plus de volum. De asemenea, foarte importanta este si alimentatia echilibrata si sanatoasa. Biotina si zincul sunt extrase de catre organism din mancare si ajuta foarte mult la intarirea si fermitatea firului de par.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare