Retete salate

Salata de morcovi si struguri

 

Este o gustare dulce, ce poate fi servita intre mese. Adaugand  scortisoara ajutati organismul sa isi regleze glicemia.

 

Ingrediente:

 

500 g morcovi

3 mere

300 g de struguri

200 ml iaurt degresat

suc de la o jumatate de lamaie

un varf de cutit de nucsoara

un varf de cutit de scortisoara

 

 morcovi

 

Mod de preparare:

Se dau morcovii prin razatoare, merele se curata de coaja si de cotor si se taie cubulete. Se prepara un sos din iaurt si suc de lamaie. Intr-un bol se pun morcovii, merele, boabele de struguri si se incorporeaza sosul. La final se presara nucsoara si scortisoara si se da la frigider inainte de a se consuma.

Articole asemănătoare

  • Ardeiul gras California Wonder

    Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

  • Tomatele Ikarus

    Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.

  • Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat

    Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve.

  • Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

    Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur.

  • Naranjilla - o portocala sau o rosie?

    Un fruct mic de culoarea unei portocale, coaja lucioasa si tare, gust acrisor-acid, naranjilla este o raritate in afara Americii de Sud, unde il veti intalni in diverse retete, ca o gustare simpla sau chiar in bauturi traditionale.