Ridichile Carmen - culoare si prospetime

Se remarca imediat printre alte varietati de ridichi datorita aspectului, pentru ca acest soi numit Carmen are forma perfect rotunda, culoarea fiind un rosu intens, proaspat, curat, iar frunzele sunt lungi, de un verde palid si relativ moi la atingere. Ridichile Carmen se adapteaza usor atat intr-o gradina de legume de dimensiuni mici cat si pe suprafete mari, productia este bun si spre deosebire de alte varietati aproape niciodata nu veti gasis ridichi din soiul Carmen lemnoase si crapate. Rezista de altfel bine la daunatori si cu putina ingrijire s-ar putea sa fie acel plus de gust si acea pata de culoare ce schimba orice gradina si orice reteta. 
 
Se cultiva intr-un sol fertil, cu buna expunere la soare, departe de curenti de aer, lasand cam 15-20 de cm distanta, si rezultatul va fi o recolta de ridichi cu un colorit frumos si gust cu note dulci, perfecte ca gustare si salate. Nu au nevoie de atentie mai mult decat alte soiuri dar sunt o surpriza placuta pentru cei care apreciaza gustul legumelor traditionale.

Foto: organicseeds.top

Articole asemănătoare

 • Bujorii Red Charm

  Cultivati de peste doua milenii si reusind sa ofere culoare, farmec si prospetime oricarui spatiu verde, oricat de mic, bujorii se numara printre cele mai populare flori pe care le puteti intalni in gradini.

 • Panseluta in medicina naturista

  Cunoscuta ca una dintre cele mai atragatoare si elegante plante decorative, de o frumusete delicata, plina de culoare si farmec, panseluta (Viola tricolor) se potriveste la fel de bine in gradina, in ghivece sau jardiniere, este usor de plantat si intretinut si schimba radical orice spatiu.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Trei plante de interior cu un parfum aparte

  Plantele de apartament aduc un plus de culoare si mult verde, mai multa energie si vitalitate, ne pot ajuta sa ne reducem nivelul de stres la capatul unei zile obositoare, au in general nevoie de putina atentie si apa si ne fac sa ne simtim mai repede "acasa".