Ridichile Carmen - culoare si prospetime

Se remarca imediat printre alte varietati de ridichi datorita aspectului, pentru ca acest soi numit Carmen are forma perfect rotunda, culoarea fiind un rosu intens, proaspat, curat, iar frunzele sunt lungi, de un verde palid si relativ moi la atingere. Ridichile Carmen se adapteaza usor atat intr-o gradina de legume de dimensiuni mici cat si pe suprafete mari, productia este bun si spre deosebire de alte varietati aproape niciodata nu veti gasis ridichi din soiul Carmen lemnoase si crapate. Rezista de altfel bine la daunatori si cu putina ingrijire s-ar putea sa fie acel plus de gust si acea pata de culoare ce schimba orice gradina si orice reteta. 
 
Se cultiva intr-un sol fertil, cu buna expunere la soare, departe de curenti de aer, lasand cam 15-20 de cm distanta, si rezultatul va fi o recolta de ridichi cu un colorit frumos si gust cu note dulci, perfecte ca gustare si salate. Nu au nevoie de atentie mai mult decat alte soiuri dar sunt o surpriza placuta pentru cei care apreciaza gustul legumelor traditionale.

Foto: organicseeds.top

Articole asemănătoare

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Trei plante de interior cu un parfum aparte

  Plantele de apartament aduc un plus de culoare si mult verde, mai multa energie si vitalitate, ne pot ajuta sa ne reducem nivelul de stres la capatul unei zile obositoare, au in general nevoie de putina atentie si apa si ne fac sa ne simtim mai repede "acasa".

 • Florile in Feng Shui

  Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

 • Tiropitakia, placinta greceasca cu iaurt

  Ca bucataria greceasca se distinge prin savoare si prospetime nu este o noutate. Tiropitakia, reteta de placinta cu aluat de iaurt pe care o vom prezenta in continuare constituie o delicioasa dovada.

 • Lucruri incredibile pe care le poti face cu otetul

  Otetul este unul dintre acele lucruri care nu lipsesc din nicio casa. Folosit in salate sau pentru a imbogati in culoare si gust unele mancaruri, produsul obtinut prin fermentarea acetica a vinului nu este mai prejos, din punct de vedere al calitatilor, decat cel de origine.