Ridichile Carmen - culoare si prospetime

Se remarca imediat printre alte varietati de ridichi datorita aspectului, pentru ca acest soi numit Carmen are forma perfect rotunda, culoarea fiind un rosu intens, proaspat, curat, iar frunzele sunt lungi, de un verde palid si relativ moi la atingere. Ridichile Carmen se adapteaza usor atat intr-o gradina de legume de dimensiuni mici cat si pe suprafete mari, productia este bun si spre deosebire de alte varietati aproape niciodata nu veti gasis ridichi din soiul Carmen lemnoase si crapate. Rezista de altfel bine la daunatori si cu putina ingrijire s-ar putea sa fie acel plus de gust si acea pata de culoare ce schimba orice gradina si orice reteta. 
 
Se cultiva intr-un sol fertil, cu buna expunere la soare, departe de curenti de aer, lasand cam 15-20 de cm distanta, si rezultatul va fi o recolta de ridichi cu un colorit frumos si gust cu note dulci, perfecte ca gustare si salate. Nu au nevoie de atentie mai mult decat alte soiuri dar sunt o surpriza placuta pentru cei care apreciaza gustul legumelor traditionale.

Foto: organicseeds.top

Articole asemănătoare

 • Daliile Hawaii

  O explozie de culori si prospetime, aceasa varietate de dalie cu aspect exotic atrage din prima clipa prin amestecul de roz, alb si galben, dar si prin frumusetea eleganta.

 • Rododendronul Anouk

  Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.