Rosiile – plantele perfecte pentru balcon

Rosiile pot fi gasite pe durata intregului an pe rafturile magazinelor, insa din pacate rare ori avem norocul sa cumparam legume zemoase si aromate. Ele sunt cu adevarat gustoase atunci cand sunt culese direct de pe crengutele plantei.

Din fericire aceste legume nu sunt greu de ingrijit si pe balconul nostru putem amenaja un colt special in care sa cultivam rosii. Singura conditie a acestor legume pentru a creste reprezinta nevoia de lumina si cel putin cateva ore pe zi in care sa fie mangaiate de razele soarelui.

Daca avem suficient loc in balcon putem achizitiona mai multe specii de rosii, astfel ne putem satisface pofta si curiozitatea. Fructele acestei plante variaza atat din punct de vedere al formei cat si din cel al marimii si al culorii.

Astfel, putem alege dintre micutele rosii, potrivite pentru o masa eleganta, sau intre cele “uriase”, care pot atinge greutatea de aproximativ un kilogram. Forma si culoarea rosiilor poate fi de asemenea diversificata: avem posibilitatea de a alege dintre legume rotunde, ovale sau legume rosii, galbene, portocalii sau chiar si verzi.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Dalii Penny Lane

  Flori bicolore mari, elegante, de o impresionanta frumusete, aceste dalii poarta numele unei celebre piese Beatles si sunt perfecte pentru gradini sau terase, parcuri, buchete si aranjamente florale pretentioase, dar in acelasi timp sunt relativ usor de cultivat si ingrijit

 • Perele Obelisk

  Cu fructele sale mari, cu o coaja subtire si un frumos colorit galben-verzui, proaspat, cu pete maronii atunci cand sunt bine coapte, parul columnar Obelisk este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care nu au foarte mult spatiu in livada sau gradina, dar isi doresc pere cu gust dulce si note acrisoare, cu pulpa relativ moale, suculenta, perfecte pentru gustare sau conservare.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale

 • Trandafirul Landora

  Landora este un trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben puternic, longevive si perfecte pentru buchete si aranjamente florale elegante, dar si pentru gradini si spatii verzi.