S-au descoperit opt specii noi de orhidee

world_wildlife_fund_siglaIn inima padurilor tropicale din Papua Noua Guinee au fost descoperite de curand opt specii noi de orhidee. Expeditiile au fost compuse din oameni de stiinta, membri ai World Wildlife Fund, una din cele mai mari si cunoscute organizatii independente de conservare a naturii, si au avut ca rezultat recoltarea a peste 300 de specii de orhidee, din care 20 inca mai asteapta sa fie identificate. Pe baza datelor adunate specialistii de la WWF intentioneaza sa editeze un ghid al orhideelor.

Papua Noua Guinee este recunoscuta deja ca fiind raiul orhideelor. "Aici cresc peste 3.000 de specii cunoscute de orhidee si fara indoiala ca exista inca multe altele, nedescoperite inca", a declarat Wayne Harris, de la Queensland Herbarium, Australia.

Cadetia Kutubu, una din speciile de orhidee descoperite in Papua Noua Guinee

Foto: Wayne Harris
cadetia_kutubu

 harta papua noua guinee

Anuntul descoperirilor vine cu o saptamana inainte de lansarea unui program de management al zonelor salbatice, in care au fost incluse si padurile tropicale din Kikori in care au fost gasite orhideele. Regiunea este printre ultimele din Papua Noua Guinee care adaposteste o asemenea varietate de specii de plante si animale deosebite, printre care pasarea paradisului si enigmaticul cangur de copac.


Lavinia Rorich
19.10.2006

Articole asemănătoare

 • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

  ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.

 • Fructele de merisor, printre miracolele naturii

  Merisoarele sunt native din America de Nord si sunt inrudite cu afinele. Europenii au descoperit aceste fructe pline de sanatate in jurul anilor 1500.

 • Zacusca de morcovi

  Pentru cei care s-au obisnuit cu traditionala zacusca de vinete, acum pot incerca si o alta noua, cu un gust deosebit: zacusca de morcovi.

 • Plante care se aseamana

  Multe persoane pasionate de gradinarit s-au gandit sa planteze in gradina plante noi, pentru a schimba aspectul general al acesteia. In acelasi timp au aparut si probleme noi.

 • Un trandafir sub un alt nume ce inseamna?

  Putine flori au farmecul si stralucirea unui trandafir. Acestia cresc in salbaticie in aproape toate colturile lumii, au fost hibridizati si s-a ajuns la un numar de peste 7500 de specii.