Zacusca de morcovi

 Pentru cei care s-au obisnuit cu traditionala zacusca de vinete, acum pot incerca si alta, cu gust diferit: zacusca de morcovi.

Pentru reteta de zacusca de morcovi, aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

- 2 kg de ceapa

- 2 kg de morcov

- 2 kg de ardei rosu

- 1 borcan mare de bulion

- 1/2 kg de ulei

- sare dupa gust

- piper boabe

- foi de dafin

Mod de preparare:

Legumele se curata si se dau pe razatoarea mica ori prin masina de tocat. Intr-o cratita se pune uleiul impreuna cu ceapa. Se lasa la calit si apoi se adauga celelalte ingrediente.

Se amesteca bine si se lasa la fiert pana cand uleiul a iesit deasupra.Cand este gata zacusca, se pune fierbinte in borcane. Se lasa la racit infasurate intr-o patura.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Mancaruri simple cu legume. Mancare de morcovi

    O mancare simpla si gustoasa din legume pe care o puteti pregati pentru masa de pranz este mancarea de morcovi.

  • Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari

    Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

  • Salata de morcovi cu nuca macinata

    Pentru a savura o mancare sanatoasa, va recomandam sa alegeti salata de morcovi cu nuca macinata. Morcovul contine mult fier, dar are si proprietati remineralizante.