Salata de fasole cu ton

Acest preparat este ideal pentru mesele de la birou. Poate fi preparat seara, in timpul noptii toate ingredientele isi lasa zeama si tot ce este mai bun, iar a doua zi are un gust delicios! In afara de fasolea verde sau alba, mancarea contine si cubulete de rosii, chili si ghimbir, ceea ce o face sa devina rafinata.

Ingrediente pentru 2 portii:

1 cutie de fasole alba (240gr)
Sare
300 gr. fasole verde
20 gr. rosii uscate
1 cutie ton (fara ulei)
Ghimbir
3 linguri sos tomat sau bucatele de rosii
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
1 lingura sos soia
1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Se clateste cu apa rece fasolea din cutie si se fierbe in apa cu sare. Se adauga apoi fasolea verde si bucatelele de rosii. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi se strecoara si se amesteca cu tonul din conserva. Se taie ghimbirul foarte marunt adaugandu-se impreuna cu sosul tomat, uleiul, otetul, sosul de soia si chili in recipientul cu fasole. Se spala patrunjelul, se rup frunzele si se presara peste compozitie. Aceasta se mai lasa aproximativ 20 min pe foc.

Pofta buna!

Sursa foto

Articole asemănătoare