Salata de sezon: nuci, pere si legume

Salatele special preparate pentru sezonul rece reprezinta alimentatia potrivita si sursa bogata in vitamine si minerale necesare oricarui organism. Cu cat mancam mai multe legume si fructe sanatoase, cu atat vom trece mai bine de lunile de iarna si vom putea intampina primavara plini de energie si bunadispozitie!

Ingrediente:

- 1 salata Eisberg (mica)
- 75 gr salata verde
- 1 ceapa
- 4 linguri otet Balsamic
- 1 - 2 lingurite miere lichida
- Sare
- Piper
- 3 - 4 linguri ulei de nuci
- 1 - 2 pere coapte
- 150 gr branza (ex: Brie)
- 2 - 3 linguri miez de nuca (intreg)

Mod de preparare

1. Miezul de nuca se taie in bucati (nu foarte marunte) si se calesc intr-o tigaie fara ulei. Se spala si se curata salata si se lasa sa se usuce putin.

2. Se curata ceapa si se taie in cubulete marunte, apoi se amesteca bine pret de cateva minute impreuna cu otetul, mierea, piperul, sarea si uleiul.

3. Se spala perele, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in felii subtiri. La fel se intampla si cu branza.

4. Se amesteca pe o farfurie salata, branza si perele, iar apoi se adauga nucile si marinada.

Salata se poate servi cu o bagheta proaspata.

Pofta buna!

Sursa foto

Articole asemănătoare