Sangria cu ceai negru, vin alb si piersici

Ingrediente:

6 plicuri ceai negru
4 cani apa clocotita
2 linguri zahar
1 cana cuburi de gheata
1 sticla vin alb dulce
2 cani piersici spalate bine si taiate cubulete
1 lamaie taiata felii subtiri, cu tot cu coaja
8-10 frunze proaspete de menta

Mod de preparare: se pregateste un ceai (cat de concentrat preferati) din plicuri, la care se adauga tot zaharul, amestecand pana cand se dizolva. Se scot plicurile si se pune gheata, lasand sa se raceasca bine. Intr-o carafa de dimensiuni potrivite se toarna ceaiul rece, se adauga vinul, amestecand usor, apoi cubuletele de piersica, feliile de lamaie si frunzele de menta. Se serveste dupa ce s-a racit bine. Se poate pregati si fara alcool, inlocuind vinul cu o cantitate egala de apa minerala sau plata.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare