Sangria cu ceai negru, vin alb si piersici

Ingrediente:

6 plicuri ceai negru
4 cani apa clocotita
2 linguri zahar
1 cana cuburi de gheata
1 sticla vin alb dulce
2 cani piersici spalate bine si taiate cubulete
1 lamaie taiata felii subtiri, cu tot cu coaja
8-10 frunze proaspete de menta

Mod de preparare: se pregateste un ceai (cat de concentrat preferati) din plicuri, la care se adauga tot zaharul, amestecand pana cand se dizolva. Se scot plicurile si se pune gheata, lasand sa se raceasca bine. Intr-o carafa de dimensiuni potrivite se toarna ceaiul rece, se adauga vinul, amestecand usor, apoi cubuletele de piersica, feliile de lamaie si frunzele de menta. Se serveste dupa ce s-a racit bine. Se poate pregati si fara alcool, inlocuind vinul cu o cantitate egala de apa minerala sau plata.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy

    Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Sangria cu vin alb si citrice

    O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

  • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

    Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.