Sfecla rosie din soiul Egipski

Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri. 
 
Se planteaza primavara, la cel putin doua saptamani dupa ce a trecut perioada rece si pamantul a inceput sa se incalzeasca. Are nevoie de un pamant nisipos, mult soare (rezista si in conditii de semi-umbra, dar sfeclele nu vor fi la fel de mari si de dulci). Are nevoie de apa dupa plantare, asa ca nu uitati sa irigati sfecla Egipski des si abundent. Semintele trebuie puse in pamant la o adancime de 1,5 - 2 cm si ideal este ca solul sa fie bine fertilizat inainte. Productia este buna si dintre soiurile de sfecla rosie este unul dintre cele mai rezistente la daunatori. 

Foto: theseedmaster.com

 

Articole asemănătoare