Strugurii Arkadia

Soi de struguri albi de masa cu boabe mari, suculente, dulci, cu pulpa elastica si coaja subtire, putini samburi, Arkadia este una dintre cele mai bune alegeri cand vreti un desert natural, gustos si mai ales sanatos. Este o varietate de origine ucraineana care s-a bucurat repede de succes datorita gustul placut, faptului ca poate fi folosit ca strugure de masa sau pentru producerea de vinuri artizanale dulci, usoare, dar si pentru ca are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, dar si una destul de buna la perioadele geroase. Productia este foarte buna, butasii de vita de vie vor fi puternici, vigurosi, tulpina este solida si sustine usor greutatea ciorchinilor care depasesc in medie 400 de grame fiecare. 
 
Este un soi de vita de vie ce prefera locurile cu mult soare, caldura suficienta pe toata perioada zilei si pe cat posibil fara curenti de aer rece, un pamant cu scurgere buna si ideal usor acid, iar solul poate fi fertilizat in prealabil cu ingrasaminte pentru a va bucura de o recolta cat mai bogata. Se planteaza primavara sau toamna, lasand macar un metru distanta intre butasi, si nu trebuie sa uitati ca vita de vie trebuie udata moderat, mai ales in perioadele secetoase. Fiind o varietate timpurie veti recolta primii struguri inca din august, mai ales ca nu necesita ingrijiri deosebite sau tratamente scumpe. Genul ideal de strugure de masa, cu buna rezistenta la transport si depozitare, gust dulce si coaja subtire, Arkadia poate fi plantat fie la nivel industrial, pentru recolte mari, fie puneti cativa butasi in gradina sau livada pentru consumul propriu.  

Foto: 99roots.com
 

Articole asemănătoare

 • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

  Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

 • Strugurii Muscat Bleu

  Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa.

 • Strugurii Pinot Noir

  Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.