Strugurii Arkadia

Soi de struguri albi de masa cu boabe mari, suculente, dulci, cu pulpa elastica si coaja subtire, putini samburi, Arkadia este una dintre cele mai bune alegeri cand vreti un desert natural, gustos si mai ales sanatos. Este o varietate de origine ucraineana care s-a bucurat repede de succes datorita gustul placut, faptului ca poate fi folosit ca strugure de masa sau pentru producerea de vinuri artizanale dulci, usoare, dar si pentru ca are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, dar si una destul de buna la perioadele geroase. Productia este foarte buna, butasii de vita de vie vor fi puternici, vigurosi, tulpina este solida si sustine usor greutatea ciorchinilor care depasesc in medie 400 de grame fiecare. 
 
Este un soi de vita de vie ce prefera locurile cu mult soare, caldura suficienta pe toata perioada zilei si pe cat posibil fara curenti de aer rece, un pamant cu scurgere buna si ideal usor acid, iar solul poate fi fertilizat in prealabil cu ingrasaminte pentru a va bucura de o recolta cat mai bogata. Se planteaza primavara sau toamna, lasand macar un metru distanta intre butasi, si nu trebuie sa uitati ca vita de vie trebuie udata moderat, mai ales in perioadele secetoase. Fiind o varietate timpurie veti recolta primii struguri inca din august, mai ales ca nu necesita ingrijiri deosebite sau tratamente scumpe. Genul ideal de strugure de masa, cu buna rezistenta la transport si depozitare, gust dulce si coaja subtire, Arkadia poate fi plantat fie la nivel industrial, pentru recolte mari, fie puneti cativa butasi in gradina sau livada pentru consumul propriu.  

Foto: 99roots.com
 

Articole asemănătoare

 • Strugurii Kodrianka

  Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

 • Strugurii Souvenir

  Soi de vita de vie usor de recunoscut datorita formei specifice a boabelor de struguri, alungite si relativ tari la pipait, de un colorit intens, de un violet inchis, Souvenir este un strugure de masa timpuriu, foarte gustos si excelent ca desert sau gustare.

 • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

  ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.