Strugurii Cabernet Sauvignon

Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis. Cultivat pe suprafete intinse din mai multe regiuni viticole, folosit in productia de vinuri rosu de calitate, Cabernet Sauvignon se poate adapta usor atat pentru o gradina sau o livada mica, dar si pentru spatii mari, culturi intensive, rezultatul fiind de fiecare data o productie buna.

Este un soi de vita de vie rezistent, care prefera spatiile cu mult soare (strugurii vor fi mai dulci), pamantul fertil si ideal cu aciditate putin crescuta, scurgere buna. Butasii se vor planta primavara sau toamna, iar strugurii se culeg din septembrie pana in octombrie, fiind ciorchini mari, de peste 100 de grame in medie (de regula mai mult), foarte buni pentru vin dar pot servi si de gustare pentru aroma lor intensa, speciala, chiar fara sa fie struguri de masa traditionali. Este un sortiment cu o buna rezistenta atat la perioadele geroase cat si la cele de seceta.

Foto: amazon.com

 


Articole asemănătoare

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

 • Strugurii Souvenir

  Soi de vita de vie usor de recunoscut datorita formei specifice a boabelor de struguri, alungite si relativ tari la pipait, de un colorit intens, de un violet inchis, Souvenir este un strugure de masa timpuriu, foarte gustos si excelent ca desert sau gustare.

 • Strugurii albi influenteaza sanatatea inimii ca cei rosii?

  Una din controversele care au planat pana nu demult in domeniul nutritiei a plecat de la urmatoarea intrebare: “Sunt strugurii albi la fel de buni pentru sanatatea sistemului cardiovascular precum cei rosii?”.