Strugurii Sauvignon Blanc

Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate. Este o alegere buna atat pentru cultura intensiva cat si pentru cei care isi doresc pur si simplu sa aiba cativa butasi de struguri de vin in gradina. Este un soi de vita de vie care va avea nevoie de mult soare pe toata perioada zilei (se poate adapta si la semi-umbra, dar productia va fi mai mica, iar gustul parfumat mai putin dulce, oarecum fad), sa fie ferit pe cat posibil de curentii reci de aer, prefera un sol cu drenare cat mai buna, ideal putin nisipos, fara buruieni sau pietris. Nu se va iriga prea mult, pentru ca apa care stagneaza poate afecta radacinile vitei, iar partile cu aspect bolnav si cele uscate se indeparteaza periodic. 
 
Butasii de Sauvignon Blanc se vor planta primavara sau toamna, din martie pana la jumatatea lui mai sau de la inceputul lui septembrie pana in noiembrie, lasand intre exemplare macar 100 de cm distanta. Au o productie buna spre foarte buna, iar strugurii vor putea fi culesi in luna octombrie. Din fericire este un soi cu o buna rezistenta atat la gerurile iernii cat si la perioadele secetoase. Desi este un strugure de vin boabele pot fi consumate si ca gustare sau pot fi presate pentru sirop, care se va consuma proaspat.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.