Strugurii Sauvignon Blanc

Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate. Este o alegere buna atat pentru cultura intensiva cat si pentru cei care isi doresc pur si simplu sa aiba cativa butasi de struguri de vin in gradina. Este un soi de vita de vie care va avea nevoie de mult soare pe toata perioada zilei (se poate adapta si la semi-umbra, dar productia va fi mai mica, iar gustul parfumat mai putin dulce, oarecum fad), sa fie ferit pe cat posibil de curentii reci de aer, prefera un sol cu drenare cat mai buna, ideal putin nisipos, fara buruieni sau pietris. Nu se va iriga prea mult, pentru ca apa care stagneaza poate afecta radacinile vitei, iar partile cu aspect bolnav si cele uscate se indeparteaza periodic. 
 
Butasii de Sauvignon Blanc se vor planta primavara sau toamna, din martie pana la jumatatea lui mai sau de la inceputul lui septembrie pana in noiembrie, lasand intre exemplare macar 100 de cm distanta. Au o productie buna spre foarte buna, iar strugurii vor putea fi culesi in luna octombrie. Din fericire este un soi cu o buna rezistenta atat la gerurile iernii cat si la perioadele secetoase. Desi este un strugure de vin boabele pot fi consumate si ca gustare sau pot fi presate pentru sirop, care se va consuma proaspat.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

  • Strugurii Muscat Bleu

    Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa.

  • Strugurii Pinot Noir

    Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

  • Strugurii Swenson Red

    Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

  • Strugurii Cabernet Sauvignon

    Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.