Strugurii Isabella

Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina. Ciorchinii de struguri Isabella sunt mari, grei, cu boabe carnoase, rotunde, suculente, cu pielita subtire, parfum placut si de o culoare clasica, un albastru in tente de violet foarte placut, intr-un frumos contrast cu frunzele mari, verzi. Sunt struguri de vin foarte buni dar pot fi serviti si ca gustare sau pot fi folositi pentru retete cu suc de struguri. 
 
Butasii de vita de vie Isabella se planteaza primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, unde sa fie feriti de curentii reci de aer, iar solul ideal ar fi unul destul de nisipos, cu drenare buna, si se recomanda sa se lase o distanta de cel putin un metru intre butasi. Cu o buna rezistenta naturala la ger, Isabella se adapteaza usor si conditiilor climatice din tara noastra, iar strugurii mari, grei, au o aroma usor de recunoscut, dulceaga, cu note apropiate de fructele de padure. Ciorchinii suporta bine depozitarea si transportul.

Foto: havlis.cz

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Strugurii Kodrianka

  Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.