Strugurii Isabella

Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina. Ciorchinii de struguri Isabella sunt mari, grei, cu boabe carnoase, rotunde, suculente, cu pielita subtire, parfum placut si de o culoare clasica, un albastru in tente de violet foarte placut, intr-un frumos contrast cu frunzele mari, verzi. Sunt struguri de vin foarte buni dar pot fi serviti si ca gustare sau pot fi folositi pentru retete cu suc de struguri. 
 
Butasii de vita de vie Isabella se planteaza primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, unde sa fie feriti de curentii reci de aer, iar solul ideal ar fi unul destul de nisipos, cu drenare buna, si se recomanda sa se lase o distanta de cel putin un metru intre butasi. Cu o buna rezistenta naturala la ger, Isabella se adapteaza usor si conditiilor climatice din tara noastra, iar strugurii mari, grei, au o aroma usor de recunoscut, dulceaga, cu note apropiate de fructele de padure. Ciorchinii suporta bine depozitarea si transportul.

Foto: havlis.cz

Articole asemănătoare

 • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

  Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

 • Strugurii Muscat Bleu

  Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa.

 • Strugurii Pinot Noir

  Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.