Strugurii Kodrianka

Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat. Ciorchinii de struguri Kodrianka sunt mari, grei, au samburi putini, zeci de boabe rotunde, de un albastru cu nuante de violet inchis, pulpa este suculenta, ferma, carnoasa, gustul dulce si cu note intense, parfumate, perfect pentru deserturi, sucuri sau pentru retete de tarte cu fructe. Butasii de Kodrianka se vor planta primavara sau la inceputul toamnei intr-un loc unde sa aiba un sol relativ fertil, cu cat mai mult soare, ferit de curentii reci de aer, pamantul sa aiba drenare buna (este un soi ce trebuie udat in cantitati moderate), si se va dovedi longeviv si aspectuos datorita frunzelor mari, verzi, foarte decorative. 
 
Strugurii incep sa se coaca mai devreme decat alte sortimente, de la jumatatea lunii august pana in septembrie, ciorchinii vor fi mari si grei - dupa ce vita de vie s-a maturizat - si vor avea in medie o greutate de peste 500-600 de grame, productia pentru fiecare butas fiind foarte buna. Sunt struguri de masa foarte buni, care suport bine si depozitarea sau transportul, foarte apreciati de cultivatori si cumparatori pentru gustul puternic, dulce. Periodic se vor indeparta portiunile uscate sau cu aspect bolnav.

Foto: wineplant.bz.it

Articole asemănătoare

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

 • Strugurii Souvenir

  Soi de vita de vie usor de recunoscut datorita formei specifice a boabelor de struguri, alungite si relativ tari la pipait, de un colorit intens, de un violet inchis, Souvenir este un strugure de masa timpuriu, foarte gustos si excelent ca desert sau gustare.

 • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

  ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.

 • Fructele pentru sanatate

  Strugurii: un ciorchine proaspat sau sub forma de suc (un pahar pe zi) si oferim organismului fibre, minerale, o solutie naturala pentru a detoxifia organismul si a-l umple de energie. Sunt recomandati daca vrem sa slabim mai repede sau sa eliminam din apa in exces (au usor efect diuretic), mentin sanatatea pielii, a inimii si a ficatului, ajuta la functionarea rinichilor, si nu in ultimul rand relaxeaza sistemul nervos si ne fac sa fim mai putin afectati de stresul cotidian.