Strugurii Kodrianka

Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat. Ciorchinii de struguri Kodrianka sunt mari, grei, au samburi putini, zeci de boabe rotunde, de un albastru cu nuante de violet inchis, pulpa este suculenta, ferma, carnoasa, gustul dulce si cu note intense, parfumate, perfect pentru deserturi, sucuri sau pentru retete de tarte cu fructe. Butasii de Kodrianka se vor planta primavara sau la inceputul toamnei intr-un loc unde sa aiba un sol relativ fertil, cu cat mai mult soare, ferit de curentii reci de aer, pamantul sa aiba drenare buna (este un soi ce trebuie udat in cantitati moderate), si se va dovedi longeviv si aspectuos datorita frunzelor mari, verzi, foarte decorative. 
 
Strugurii incep sa se coaca mai devreme decat alte sortimente, de la jumatatea lunii august pana in septembrie, ciorchinii vor fi mari si grei - dupa ce vita de vie s-a maturizat - si vor avea in medie o greutate de peste 500-600 de grame, productia pentru fiecare butas fiind foarte buna. Sunt struguri de masa foarte buni, care suport bine si depozitarea sau transportul, foarte apreciati de cultivatori si cumparatori pentru gustul puternic, dulce. Periodic se vor indeparta portiunile uscate sau cu aspect bolnav.

Foto: wineplant.bz.it

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.


Warning: fopen(cache/e78c4e62ceb5f0ca7503469ed57f9d7b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139