Strugurii Kodrianka

Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat. Ciorchinii de struguri Kodrianka sunt mari, grei, au samburi putini, zeci de boabe rotunde, de un albastru cu nuante de violet inchis, pulpa este suculenta, ferma, carnoasa, gustul dulce si cu note intense, parfumate, perfect pentru deserturi, sucuri sau pentru retete de tarte cu fructe. Butasii de Kodrianka se vor planta primavara sau la inceputul toamnei intr-un loc unde sa aiba un sol relativ fertil, cu cat mai mult soare, ferit de curentii reci de aer, pamantul sa aiba drenare buna (este un soi ce trebuie udat in cantitati moderate), si se va dovedi longeviv si aspectuos datorita frunzelor mari, verzi, foarte decorative. 
 
Strugurii incep sa se coaca mai devreme decat alte sortimente, de la jumatatea lunii august pana in septembrie, ciorchinii vor fi mari si grei - dupa ce vita de vie s-a maturizat - si vor avea in medie o greutate de peste 500-600 de grame, productia pentru fiecare butas fiind foarte buna. Sunt struguri de masa foarte buni, care suport bine si depozitarea sau transportul, foarte apreciati de cultivatori si cumparatori pentru gustul puternic, dulce. Periodic se vor indeparta portiunile uscate sau cu aspect bolnav.

Foto: wineplant.bz.it

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.