Strugurii Lakemont

Soi de struguri de masa albi, cu ciorchini mari si grei, boabe rotunde, fara samburi, Lakemont este o varietate de vita de vie longeviva, rezistenta, relativ usor de cultivat si intretinut, fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un gust intens, dulce, puternic si parfumat. Cu o buna rezistenta naturala atat la perioadele geroase ale iernii cat si la seceta, Lakemont poate fi cultivat fie pe suprafete mari, fie in gradina unde se pot pune cativa butasi care vor asigura de la un an la altul o productie buna si un desert sanatos, natural. Butasii se vor planta primavara pana la inceputul verii sau toamna intr-un loc unde pamantul sa aiba drenare cat mai buna, preferabil la soare pentru un gust mai puternic si dominat de notele dulci, pe cat posibil ferit de curentii reci de aer. Se lasa cel putin un metru si jumatate distanta intre un butas si altul, se uda bine dupa plantare si vita de vie din acest soi se va tunde anual pentru a-i da forma si a indeparta partile uscate. 
 
Veti putea culege ciorchinii mari si grei de struguri Lakemont toamna, din septembrie pana in octombrie, si fiecare butas de vita de vie va avea o productie deloc de neglijat. Sunt struguri care suporta relativ bine depozitarea si transportul, excelenti pentru o gustare, diverse retete de deserturi cu fructe, jeleu sau suc proaspat.

Foto: starkbros.com

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.