Strugurii Muscat Bleu

Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa. Ciorchinii de struguri Muscat Bleu sunt mari, grei, plini de boabe rotunde, de mici dimensiuni, de un albastru cu tenta mov, pielita tare si elastica, aromate si dulci.

Prefera un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei pentru ca strugurii sa se maturizeze mai repede si sa aiba o cantitate mare de zahar, iar cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, caruia i se poate adauga ingrasamant in prealabil. Butasii se vor planta primavara sau toamna, cel mai tarziu in noiembrie.

Este un soi de vita de vie cu buna rezistenta nativa la frig, asa ca va tolera usor perioadele geroase ale anului. Are nevoie sa fie udat relativ frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Se taie periodic partile uscate ale vitei pentru a-i permite sa se dezvolte si a-i mari longevitatea. Lasati cel putin doi metri distanta intre butasi si asigurati vitei, care la maturitatea va atinge cu usurinta doi metri inaltime, un suport rezistent. Productia anuala este buna si veti putea recolta strugurii in septembrie.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Strugurii Jupiter, un desert aromat si dulce

  Este un strugure de masa excelent, foarte apreciat pentru savoarea sa dulce, dominata de notele de muscat, fara samburi si cu boabe zemoase, suculente

 • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

  Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

 • Strugurii Pinot Noir

  Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.