Strugurii Pinot Noir

Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele. Ciorchinii de Pinot Noir sunt plini de boabe rotunde de culoare inchisa, cu pielita elastica, parfumate si bune chiar si pentru o gustare, pentru ca este o varietate ce se poate folosi si ca strugure de masa. Aceasta vita-de-vie este folosita pentru a obtine vinuri rosii seci sau licoroase, foarte indragite de cunoscatori, cu un colorit placut, natural, si o concentratie alcoolica ridicata, fiind bune si pentru invechire.

Soiul Pinot Noir are o buna rezistenta naturala la seceta, se adapteaza bine si repede conditiilor climatice din tara noastra, suporta bine si perioadele geroase ale anului, principala sa vulnerabilitate fiind la temutul putregai cenusiu ce poate afecta culturile de vita-de-vie. Strugurii incep sa se coaca incepand din ultimele zile ale lunii iulie, fiind gata de recoltare in septembrie. Productia anuala este relativ scazuta pentru ca boabele de Pinot Noir nu au dimensiuni foarte mari. Suporta bine depozitarea si transportul, iar un vin de calitate obtinut din acesti struguri este descris de cunoscatori ca avand note de cirese bine coapte, fructe de padure, dar si de caramel.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.

  • Strugurii Muscat Bleu

    Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa.

  • Strugurii Swenson Red

    Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

  • Strugurii Isabella

    Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.

  • Strugurii Sauvignon Blanc

    Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.