Strugurii Venus

Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara. Iar datorita aromei intense Venus poate fi transformat si intr-un vin dulce pentru desert. Dintre strugurii fara samburi acest soi are o buna rezistenta la boli si daunatori, suporta bine perioadele reci, iar productia este nesperat de buna fie ca este vorba de o cultura intensiva, pe suprafete mari, fie de cativa butasi pusi intr-o gradina. Ciorchinii de strugure Venus sunt mari, boabele au textura elastica, nuanta violet inchis, sunt usor parfumate si rezista bine la transport si depozitare. 
 
Se planteaza intr-o zona unde vita de vie sa aiba cat mai mult soare, ideal departe de curentii reci de aer, iar solul ar trebui fertilizat in prealabil cu ingrasamant natural, lasand macar un metru si jumatate distanta intre butasi, pentru care se recomanda plantarea langa un suport rezistent. Este o varietate de vita de vie puternica, viguroasa, ce va suporta bine si greutatea ciorchinilor atunci cand acestia sunt copti.

Foto: raintreenursery.com

Articole asemănătoare

 • Strugurii Kodrianka

  Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

 • Strugurii Souvenir

  Soi de vita de vie usor de recunoscut datorita formei specifice a boabelor de struguri, alungite si relativ tari la pipait, de un colorit intens, de un violet inchis, Souvenir este un strugure de masa timpuriu, foarte gustos si excelent ca desert sau gustare.

 • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

  ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.

 • Fructele pentru sanatate

  Strugurii: un ciorchine proaspat sau sub forma de suc (un pahar pe zi) si oferim organismului fibre, minerale, o solutie naturala pentru a detoxifia organismul si a-l umple de energie. Sunt recomandati daca vrem sa slabim mai repede sau sa eliminam din apa in exces (au usor efect diuretic), mentin sanatatea pielii, a inimii si a ficatului, ajuta la functionarea rinichilor, si nu in ultimul rand relaxeaza sistemul nervos si ne fac sa fim mai putin afectati de stresul cotidian.