Strugurii Venus

Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara. Iar datorita aromei intense Venus poate fi transformat si intr-un vin dulce pentru desert. Dintre strugurii fara samburi acest soi are o buna rezistenta la boli si daunatori, suporta bine perioadele reci, iar productia este nesperat de buna fie ca este vorba de o cultura intensiva, pe suprafete mari, fie de cativa butasi pusi intr-o gradina. Ciorchinii de strugure Venus sunt mari, boabele au textura elastica, nuanta violet inchis, sunt usor parfumate si rezista bine la transport si depozitare. 
 
Se planteaza intr-o zona unde vita de vie sa aiba cat mai mult soare, ideal departe de curentii reci de aer, iar solul ar trebui fertilizat in prealabil cu ingrasamant natural, lasand macar un metru si jumatate distanta intre butasi, pentru care se recomanda plantarea langa un suport rezistent. Este o varietate de vita de vie puternica, viguroasa, ce va suporta bine si greutatea ciorchinilor atunci cand acestia sunt copti.

Foto: raintreenursery.com

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Strugurii Isabella

  Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Strugurii Kodrianka

  Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat.