Sufleu de rosii
Ingrediente:
600 g rosii foarte coapte
300 ml lapte
jumatate de pachet de unt
100 g cascaval
sase oua
100 g faina
o lingurita zahar
sare, piper
Mod de pregatire: rosiile se aleg intregi, fara sa fie lovite, dar cat mai coapte. Se spala, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare, pana cand se inmoaie bine. Tot pireul se strecoasa si se mixeaza bine, amestecandu-se apoi cu un sos alb din trei sferturi din unt, faina si lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, putina sare, putin piper. Doar la final incorporati cele sase albusuri batute spuma (fara sa aiba nici macar un pic de galbenus, ar putea compromite preparatul) si turnati toata compozitia intr-o tava potrivita, unsa cu restul de unt. Se da la cuptor la copt pe bain-marie, nu direct pe flacara, pentru 40-50 de minute, pana creste bine.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii
Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.
-
Cocktail cu sos de soia, bere si suc de rosii
O bautura in care gusturile picante, de inspiratie asiatica, sunt temperate de sucul de rosii si bere.
-
Sos de rosii usor picant
Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.
-
Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii
Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.
-
Suc de rosii cu branza
Un suc de rosii revigorant, cu multe calorii si un gust interesant pentru cei carora le place branza de oi.