Sufleu de rosii

Ingrediente:
 
600 g rosii foarte coapte
300 ml lapte
jumatate de pachet de unt
100 g cascaval 
sase oua
100 g faina
o lingurita zahar
sare, piper
 
Mod de pregatire: rosiile se aleg intregi, fara sa fie lovite, dar cat mai coapte. Se spala, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare, pana cand se inmoaie bine. Tot pireul se strecoasa si se mixeaza bine, amestecandu-se apoi cu un sos alb din trei sferturi din unt, faina si lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, putina sare, putin piper. Doar la final incorporati cele sase albusuri batute spuma (fara sa aiba nici macar un pic de galbenus, ar putea compromite preparatul) si turnati toata compozitia intr-o tava potrivita, unsa cu restul de unt. Se da la cuptor la copt pe bain-marie, nu direct pe flacara, pentru 40-50 de minute, pana creste bine. 

Foto: absfreepic.com

 

Articole asemănătoare